FCM slider sig til smal pligtsejr over Lincoln

14/07/2015

Alt andet end en sejr hjemme over Lincoln Red Imps FC fra Gibraltar i anden runde af Champions League-kvalifikationen ville have været en fiasko, og det lykkedes da også FC Midtjylland at slå den upåagtede modstander.

Men det holdt hårdt i Jess Thorups debut som cheftræner for midtjyderne, som kun formåede at vinde 1-0 over Lincoln.

Et FCM-hold uden betydende kampe i benene havde tydeligvis svært ved at finde rytme, og de hårdt kæmpende Lincoln-spillere holdt dygtigt midtjyderne fra de store chancer langt ind i første halvleg.

Derfor skulle Jess Thorup også vente til det 33. minut, før han kunne se sit hold tage den forventede føring.

Jakob Poulsen spillede bolden fladt op på Morten "Duncan" Rasmussen i feltet, og han brugte sin fysik til at vende rundt på en forsvarsspiller, inden han sikkert satte 1-0-scoringen ind med venstrefoden.

Stillingen holdt til pausen, og den klasseforskel, der burde være på de to mandskaber, var på ingen måde fremtrædende.

FCM fortsatte med et solidt spilovertag efter pausen, men chancerne stod ikke i kø, og Lincoln kom hele tiden frem til lidt dødbolde.

Indskiftninger af Pione Sisto, Petter Andersson og Martin Pusic i anden halvleg satte lidt mere gang i hjemmeholdets offensiv, og det blev til gode chancer til både Sisto, Pusic, Erik Sviatchenko samt Morten "Duncan" Rasmussen, som dog ikke blev udnyttet.

Det betød, at en enkelt scoring til udeholdet ville give et skidt udgangspunkt til returkampen, og det var tæt på i et par omgange mod slutningen af opgøret. Men det forblev ved 1-0.

Returkampen spilles i Gibraltar om en uge, og trods den svage indsats må FCM stadig betragtes som favoritter til videre avancement.