FCM-sportschef vil give flere unge spillere chancen

Skrevet af admin

30/05/2016

Mest læste i dag

FC Midtjylland har netop overstået en sæson med mange kampe i både Alka Superligaen, DBU Pokalen og Europa League.

Herning-klubben sluttede på tredjepladsen i ligaen og kan dermed se frem til europæiske kampe i næste sæson, hvor de unge spillere er i høj kurs.

Sportschef Claus Steinlein mener, at midtjyderne har lært en masse af den netop afsluttede sæson, og han peger på, at nuværende spillere skal føre an fremover.

- Selvfølgelig har vi lært en masse, og nogle af de unge spillere har virkelig løftet sig. Kristoffer Olsson eksempelvis, som ikke var fast mand sidste år, er virkelig trådt i karakter, og han er en af de spillere, der skal være med til at bære det frem, siger Claus Steinlein.

Klubben siger nu farvel til profiler som Petter Andersson, Kristian Bach Bak og Jim Larsen, men planen er i første omgang at give klubbens talenter chancen for at vise sig frem.

- Rasmus Nissen har allerede taget Superligaen med storm. Samtidig har vi et U19-hold, der lige er blevet mester, og som har slået Atlético Madrid og tabt knebent til FC Barcelona.

- De skal have muligheden, og det glæder jeg mig til, siger sportschefen.

På grund af EM-slutrunden forudser Claus Steinlein, at der vil gå noget tid, inden FC Midtjylland for alvor rører på sig på transfermarkedet.

- Med slutrunden forude vil der være lidt stilstand, hvor mange klubber lige afventer og ser tiden an, inden transferkarrusellen for alvor går i gang.

- FC Midtjylland ligger et stykke nede på den rangliste, så jeg tror, vi skal hen til de sidste 14 dage af transfervinduet, hvor vi har et bedre billede af, hvordan vi er kommet fra land i Superligaen og med europæisk fodbold, før der sker noget, siger han.

/ritzau/