FCM-stopper efter 5-2: Var forberedt på 11 mod 9-spil

Skrevet af admin

05/05/2015

Mest læste i dag

Mandagens superligakamp, som FC Midtjylland vandt 5-2 hjemme over Randers FC, blev punkteret efter godt et minut af anden halvleg, da Kasper Fisker blev udvist som den anden Randers-spiller i kampen.

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko blev skiftet ud i pausen, og det var en meget anderledes affære, han kunne se fra bænken i de sidste 45 minutter.

- Det bliver en mærkelig kamp, fordi de får de to røde kort. Det er første gang, at jeg selv er vidne til, at der bliver udvist to mand, siger Erik Sviatchenko.

Alligevel var det faktisk ikke en helt fremmed situation for FCM – overraskende nok.

- Det bliver aldrig en kamp, der er farlig i anden halvleg. Men vi havde ironisk nok lige trænet 11 mod 9 i forgårs, og det var meget sjovt at få lov at spille det igen i dag, siger Erik Sviatchenko, der advarer mod at undervurdere opgaven med to mand i overtal.

- Det er meget svært, det skal man huske, at spille mod sådan en blok. Men der kom jo et "Duncan"-show i dag, og det var dejligt, siger Sviatchenko.

Netop hattrick-helten Morten "Duncan" Rasmussen var også hurtig til at påpege, at det altså ikke er så nemt at spille 11 mod 9.

- Når man løber og træner spiller man tit 8 mod 11, og der er det altså ikke let at komme igennem og score, for de otte kan stå kompakt og langt tilbage og det eneste, de tænker på, er at forsvare.

- Man tror, det er let, men det er det ikke, siger Morten 'Duncan' Rasmussen, der glædede sig over sine mål.

- Det var selvfølgelig også fedt for mig at få scoret, når jeg fik chancen fra start, siger "Duncan".

Han medgiver, at det tredje mål, der kom efter en fejl fra Mads Fenger, ikke var det sværeste i karrieren.

- Jeg har scoret en del nemme, men den var tæt på (at være den nemmeste, red.), siger "Duncan" med et smil.

Efter mandagens sejr har topholdet FCM 12 point ned til ligaens nummer to, FCK, med seks runder tilbage.

/ritzau/