FCM tager dramatisk sejr i Randers på sent straffespark

22/05/2016

Randers FC lignede længe et hold på vej mod at udbygge den gode stime, holdet er inde i, men to scoringer i de absolut sidste minutter af kampen sendte de tre point med FC Midtjylland til Herning efter en 2-1-sejr.

En ellers uskarp Martin Pusic blev helten med en scoring på straffespark dybt inde i overtiden.

Det betyder, at FCM er fire point foran Brøndby, som har en kamp til gode, i kampen om tredjepladsen i Alka Superligaen.

Det var hjemmeholdet, som i første halvleg kom frem til flest chancer, men angriberne manglede skarphed.

FC Midtjylland var meget i boldbesiddelse, men det detroniserede mesterhold lavede mange fejl, som Randers brugte som afsæt til farlige kontraangreb.

Midtjyderne fik en stor chance ved Martin Pusic, men i fri position foran Karl-Johan Johnsson sparkede Pusic lige på den svenske målmand.

0-0 ved pausen, og det kunne FCM faktisk være bedst tilfreds med bedømt på antallet af målchancer.

Fem minutter efter pausen blev Pusic igen sat op til duel med Johnsson, men igen trak svenskeren sig sejrrigt ud med en flot redning.

Angriberens afbrændere blev kostbare fem minutter efter, da Kasper Fisker med en flot aflevering bagom et søvnigt FCM-forsvar fandt Mandla Masango, som ikke svigtede alene med Mikkel Andersen.

Martin Pusic var dog ikke alene om at have efterladt målfarligheden i FCM's omklædningsrum, for ikke lang tid efter scoringen leverede Rilwan Hassan en afbrænder i direktørklassen.

Halvanden meter fra mål fik han serveret en tværaflevering i en meters højde, som blot skulle sendes i det tomme mål med indersiden, men midtbanespilleren formåede på forunderlig vis at ramme overliggeren.

De store afbrændere så ud til at blive afgørende, men i 88. minut fik indskiftede Mikkel Duelund lidt tilfældigt driblet sig igennem, og med en flad afslutning gennem benene på Karl-Johan Johnsson udlignede han til 1-1.

Og FCM endte med at stjæle alle tre point, da Johnny Thomsen dybt inde i overtiden begik straffespark, som Martin Pusic sikkert omsatte til 2-1.

Thomsen fik rødt kort for at begå straffesparket, der endte med at afgøre kampen.