FCM trækker stikket hjem trods AaB-slutspurt

10/08/2015

FC Midtjylland trak sig mandag sejrrigt ud af prestigeopgøret mellem de seneste to sæsoners danske mesterhold.

På scoringer af Daniel Royer før pausen og Paul Onuachu i overtiden vandt FCM med 2-0 på udebane over AaB.

Flere AaB-spillere og fans følte sig i forrige sæson miskrediteret af FCM, da nordjyderne overhalede midtjyderne og vandt DM-titlen. Derfor slår det ofte gnister, når de to hold møder hinanden i Alka Superligaen.

I mandagens kamp var gæsterne fra FCM næsten totalt dominerende mod et skuffende nordjysk mandskab, der først vågnede op i de sidste 20 minutter.

Allerede i kampens første minut var gæsternes Erik Sviatchenko tæt på at bringe FCM i front, da han på Kian Hansens projektil af et indkast fik hælen på bolden, der sneg sig lige forbi AaB-målet.

Sådan fortsætte kampen med hyppige FCM-chancer afbrudt af nogle få og stort set ufarlige forsøg til AaB.

En stor del af hjemmeholdets opspil gik i stå på grund af dumme boldtab, når bolden kom op på midtbanen til Thomas Augustinussen og svenske Rasmus Jönsson.

Den første store AaB-chance tegnede indskiftede Kasper Risgård sig for, da han efter 70 minutter headede et hjørnespark lige forbi stolpen.

Lidt senere var Thomas Enevoldsen tæt på at sikre AaB det ene point, men FCM-målmand Johan Dahlin fik fingerspidserne på.

Da kampen var på vej ind i overtid headede Kenneth Emil Petersen på mål, og foran mål fik Rasmus Jönsson en god mulighed for at komme på måltavlen, men svenskeren ramte ikke bolden.

Der var mere snert over FCM, der bragte sig foran med 1-0 ved østrigske Daniel Royer fem minutter før pausen. Bolden blev spillet frem til venstrekanten, der lagde bolden fladt forbi Nicolai Larsen i AaB-målet.

I overtiden slog Paul Onuachu sejren fast, da han nemt sende Pione Sistos tværaflevering i mål til 2-0.

FCM-profilen Pione Sisto havde flere gode skudforsøg, mens hjemmeholdet også blev truet på gæsternes mange standardsituationer.

Sidste sæsons mestre har med mandagens sejr fået en suveræn sæsonstart med fire sejre i fire kampe. På fredag kommer den måske hårdeste konkurrent til titlen FC København forbi Herning.

AaB er placeret på ligaens ottendeplads med fire point.