FCM-træner advarer: Vi møder et toptrimmet mandskab

FK Suduva klinger måske ikke af det vilde i danske fodboldører, men det bliver et trimmet litauisk mandskab, der torsdag besøger MCH Arena og FC Midtjylland.

Her tager Jess Thorups mandskab imod i første runde af Europa League-kvalifikationen, og midtjydernes træner forventer kompetent modstand fra FK Suduva.

- Vi har set de sidste fem-seks af deres kampe, og deres turnering er i fuld gang, så vi møder et hold, der er toptrimmet, og som gerne vil have bolden.

- De er gode på bolden og lige i subtoppen af deres liga, så det bliver vanskeligt, som det altid er, når man spiller internationalt.

- De er godt organiseret, og samtidig har de en god topangriber og nogle hurtige kanter, der gerne vil løbe dybt. Så de kan både være defensivt organiseret og spille på omstillinger, men samtidig er de også dygtige med bolden, når de har den, siger Jess Thorup til FC Midtjyllands hjemmeside.

De danske bronzevindere skal møde det litauiske hold to gange, og der spilles returopgør torsdag 7. juli i Litauen.

Træningsopstarten har ikke varet længe i det midtjyske, men alligevel har man opskriften klar mod FK Suduva.

- Vi har fokus på os selv. Vi har haft en forholdsvis kort opstart. Spillerne ser fysisk rigtig fine ud, men det er ved at være et stykke tid siden, vi har spillet en betydende kamp.

- Vi skal spille det spil, vi er gode til. Vi skal være aggressive og presse modstanderen bedst muligt. Det er på MCH Arena, vi skal skabe os et rigtig godt udgangspunkt til returkampen i Litauen, siger Jess Thorup.

Ifølge træneren har midtjyderne brug for opbakning i det første opgør på hjemmebane.

- Vi har brug for dem om nogen (klubbens fans, red.) i de her svære kampe, hvor de fleste tror, det bliver en walkover og en nem opgave. Det kan jeg sige, det bliver det bestemt ikke, så vi har brug for al den opbakning, vi overhovedet kan få, siger træneren.

Vinder FCM samlet over FC Suduva, venter enten FC Vaduz fra Liechtenstein eller FK Sileks fra Makedonien i anden runde.

FCM skal i alt gennem fire knockoutrunder for at kvalificere sig til Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

Dagens Gossip