FCM-træner: Esbjerg er ligaens bedste hold

Skrevet af admin

29/01/2015

Mest læste i dag

Team Esbjerg råder ifølge FC Midtjylland-træner Helle Thomsen fortsat over Danmarks bedste håndboldkvinder.

Selv om FCM for to uger siden slog topholdet Esbjerg og torsdag kværnede over Silkeborg-Voel med en sejr på 26-19, så mener Thomsen, at det er for tidligt at kalde FCM for Boxer Dameligaens bedste hold.

- Esbjerg er fortsat det bedste hold. Tabellen lyver aldrig. Selv om vi slog Esbjerg, så var det en kamp, som de havde råd til at tabe.

- Men vi er kommet godt igen, efter at vi tabte til Randers i begyndelsen af januar, siger Helle Thomsen.

FCM har nu vundet fire kampe i træk siden nederlaget til Randers HK umiddelbart efter nytår. Midtjyderne er to point efter Esbjerg, der har spillet en kamp færre end FCM.

Mod sæsonens store overraskelse fra Silkeborg-Voel, som for to uger siden slog mestrene fra Viborg HK, førte midtjyderne med 17-7 ved pausen.

Derfor kunne Helle Thomsen sende hele sin bænk på banen i de sidste 30 minutter i Silkeborg, hvor værterne mødte frem med en stærk hjemmebanestatistik med seks sejre i otte kampe.

- Vi træner sammen med Silkeborg-Voel en gang om ugen. Vi plejer at slå dem, når vi træner, og vi var storfavoritter.

- Men de havde for nylig slået Viborg, så jeg følte mig ikke sikker på sejren før kampen, siger Helle Thomsen.

Hvis Thomsen ikke vil kalde FCM for ligaens stærkeste hold i øjeblikket, så gør Silkeborg-Voels træner Jakob Andreasen det gerne.

- FCM har et højere topniveau end de andre hold, og så har de en af verdens bedste keepere i Sabine Englert, siger Andreasen.

Selv om Silkeborg-Voel er oprykker i denne sæson, så indtager holdet en placering som nummer seks i ligaen. Kan holdet fastholde den placering i de næste fem kampe, så venter der en plads i medaljeslutspillet.

- Det vil være kæmpestort, hvis det sker.

- Vi tager hver kamp, som en slags finale, og så må vi se, hvad det rækker til, siger han.

/ritzau/