FCM-træner: Europæisk rutine kan blive afgørende

Skrevet af admin

28/07/2015

Mest læste i dag

Apoel FC har været i Champions Leagues gruppespil tre gange de seneste seks sæsoner, og den rutine kan blive afgørende, når knap så europæisk-rutinerede FC Midtjylland tirsdag aften møder cyprioterne hjemme i Herning.

Det siger FC Midtjyllands cheftræner, Jess Thorup, der gerne lægger favoritværdigheden fra sig.

- Jeg ser Apoel som favorit, det er ikke nogen hemmelighed. For dem er Champions League en fast bestanddel af deres turnering. Det er kendt stof at være en del af det game, mens vi er lidt nye i det.

- Vi har ambitioner om at være det fremadrettet, og derfor glæder vi os også til at tage kampen op.

- Men europæisk rutine kan få en betydning for kampen. Det har vist sig gang på gang. Her har vi mere at lære endnu, siger Jess Thorup.

Cyprioterne har desuden europæisk erfaring fra også at have deltaget i Europa Leagues gruppespil en enkelt gang.

I 2009 tabte FCK 1-3 på Cypern efter at have vundet 1-0 hjemme, mens AaB sidste år spillede 1-1 i Aalborg for derefter at tabe hele 0-4 på Cypern.

Den stærke hjemmebane er Jess Thorup opmærksom på, og derfor skal midtjyderne ud og give den fuld skrald tirsdag aften for at sikre sig et godt udgangspunkt.

- Vi skal huske, at vi spiller over to kampe, men det er et ønskescenario, at vi får det bedst mulige udgangspunkt, for vi har set, at de på hjemmebane har voldt andre danske hold store problemer.

- Vi skal spille med omtanke. Det er vigtigt, at vi får holdt Apoel fra en scoring, lige som vi skal søge et resultat, så har vi en chance på udebane, hvor udefrakommende faktorer som varme, omgivelser og fans kan spille ind

- Det er vores femte kamp på 14 dage, og det er en stor mundfuld. Men det virker som om, at alle er klar. Vi skal ikke fokusere så meget på kræfterne, men bare gå ud og give den fuld gas, siger cheftræneren.

Kampen i Herning begynder klokken 19.

/ritzau/