FCM-træner: Femi giver mig mulighed for at lege

Superligaens førerhold FC Midtjylland forstærkede sig onsdag med den centrale midtbanespiller Oluwafemi Ajilore, som tidligere med succes har spillet for klubben.

Det betyder, at FCM er bedre stillet på den defensive del af midtbanen, vurderer cheftræner Glen Riddersholm.

- Han giver mig i hvert fald en øget taktisk fleksibilitet, og han giver også en øget fleksibilitet i forhold til midtbanepositionerne på holdet.

- På den taktiske dimension får vi lidt flere muligheder. Vi har været sårbare, når Izunna har været ude med karantæne, siger Riddersholm.

Izunna Uzochukwu har i efteråret været en vigtig brik som den enlige defensive spiller på den centrale midtbane, men det kan der fremover laves om på.

- Derudover giver Femi mig også muligheden for at lege lidt med formationen - også selve talformationen. Vi har som udgangspunkt altid spillet med en i bunden og to i toppen.

- Nu får vi mulighed for at spille med to i bunden og en i toppen. Det er jo taktisk noget, jeg som træner er glad for, lyder det fra Riddersholm.

Med to i bunden mener Riddersholm, at FCM med både Femi og Izunna kan stille op med en bundsolid defensiv midtbane, hvis den del af spillet skal styrkes i en specifik kamp.

- Vi har haft svært ved at udfylde sekser-positionen på samme niveau som Izunna. Og der ved vi, at Femi har de kvaliteter, der skal til.

- Det kan vi se i den daglige træning, og han har fået ekstra god erfaring i udlandet - fra dengang han spillede i Groningen, påpeger FCM-træneren.

FCM mister kantspilleren Danny Olsen, som skifter til AGF fra årsskiftet. Og angriberen Jeppe Curth, der er lejet i AaB, står til at skulle spille for nordjyderne igen til foråret.

Femi kan ikke erstatte de to meget offensive typer, men tilgangen giver mulighed for at prøve nogle andre ting af i truppen.

- Han løser ikke problemet med Danny Olsen og Jeppe Curth, men omvendt giver han mig noget råderum i truppen, som vi ikke har haft så meget af i forvejen, fastslår Riddersholm.

FCM møder på søndag AGF på hjemmebane i efterårets sidste spillerunde i Superligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip