FCM-træner om finaledrama: Marginaler kostede os guldet

For et år siden talte Helle Thomsen om, at marginaler og held blev afgørende, da FCM Håndbold vandt DM-guldet for kvinder med en samlet 45-44-finalesejr over Team Esbjerg.

Torsdag talte FCM-træneren igen om marginaler, da hendes hold tabte efter straffekastkonkurrence til netop Team Esbjerg i returkampen i DM-finalerne.

- Vi har det selvfølgelig træls. Det er næsten den værst tænkelige måde, man kan tabe på. Det, der næsten kunne være værre, var, hvis vi havde brændt en åben chance til sidst. Det er selvfølgelig ikke særlig fedt.

- Det er marginaler og dårligt angrebsspil fra begge mandskaber, men omvendt var der godt forsvarsspil. Så det bliver marginalerne, når man ender i straffekast og taber, siger Helle Thomsen.

Team Esbjerg vandt torsdagens finalekamp med 20-17 på hjemmebane, og eftersom FCM Håndbold havde vundet den første kamp med de samme cifre, endte holdene i en duel på straffekast.

Her var Team Esbjerg stærkest med fire scoringer på fem forsøg, mens FCM kun scorede to gange på fire forsøg.

Kampen var ekstremt målfattig i første halvleg, som hjemmeholdet vandt 6-5.

Helle Thomsen ærgrer sig over, at hendes hold ikke fandt den rette formel angrebsmæssigt.

- Det er ikke så meget det med straffekastene, jeg hæfter mig ved, vi skulle have afgjort det med vores spil.

- Det er to mandskaber, hvor ingen rigtig får stemplet ind og taget ansvar. Både vi og Team Esbjerg manglede den ener, der kunne gøre det, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip