FCM-træner står bag sine afrikanske stjerner

Allerede om få måneder kan Sylvester Igboun søge om statsborgerskab, så han kan snart være aktuel i de rød/hvide farver. Her kan han også have sin berettigelse, men de øvrige nigerianere har intet at gøre på det danske landshold. Det mener FC Vestsjællands træner, Ove Pedersen.

- Jeg vil maksimalt vurdere, at Sylvester Igboun kan blive aktuel på det danske landshold til en plads på kanten. Han er der ikke endnu. Det har vi for mange gode spillere til. Men han har potentialet til at kunne blive aktuel med tiden, sagde Ove Pedersen til BT.dk.

- Man skal aldrig sige aldrig. Men jeg synes simpelthen ikke, de har klassen til at være del af det danske landshold, lød det videre fra Superliga-træneren, da snakken faldt på Rilwan Hassan og Izunna Uzochukwu.

Men den køber manden bag de tre profiler ikke. FCM-træner Glen Riddersholm arbejder med de tre nigerianere hver eneste dag, og han er lodret uenig med sin kollega.

- Stort set alle hold i Europa forsøger at bringe mere tempo og dynamik ind i deres pasningsspil. Det er i høj grad det, spillere som Sly, Rilwan Hassan og Izunna bringer. Når det er tilfældet, kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skal forsøge at blande den slags kvaliteter ind på et dansk landshold, påpeger Riddersholm, der samtidig glæder sig en smule over Pedersens standpunkt.

- Det er da godt, hvis Ove P. ikke mener, at spillere som Sly, Rilwan Hassan og Izunna er profiler, man skal dæmme særligt op over for, ligesom de fleste andre hold, vi møder. Næste gang vi møder FC Vestsjælland vil vi da nyde, hvis han giver dem mere plads til at udfolde sig, siger Riddersholm med slet skjult ironi.

De tre nigerianere har været i Danmark i siden 2005 (Igboun, red.) og 2007 (Izunna og Hassan, red.), og har i al den tid været en del af FC Midtjyllands fodboldskole. De kom til som 16-årige knægte, men er i dag profiler i Superligaen. Det glæder de sig over på den jyske hede, og derfor håber Glen Riddersholm også, at få dem at se i den danske landsholdsdragt.

- Jeg vil da være stolt af, hvis jeg og FCM kan være en del af at integrere afrikanske spillere og gøre dem til en del af både det danske samfund og det danske landshold, hvis de ellers kan leve op til de krav, der kommer med det, slutter FCM-træneren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip