FCM vil forstærke guldholdet: Vi kan gå i CL-gruppespil

Skrevet af admin

22/05/2015

Mest læste i dag

FC Midtjylland har ifølge sportsdirektør, Claus Steinlein, en chance for at spille sig frem til gruppespillet i Champions League.

I det kommende transfervindue er planen at forstærke det danske mesterhold, der dog også skal have lidt lodtrækningsheld.

- Jeg glæder mig til at høre Champions League-hymnen - den har jeg kun hørt på tv - og det bliver fedt at være en del af en klub, hvor den skal spilles, siger Claus Steinlein.

Spørgsmål: Men har i kvaliteten til at nå gruppespillet?

- Ja, det synes jeg, men det er lidt afhængig af lodtrækningen.

- Vi har et kvalitetshold, og det vil vi forstærke, så det skal nok blive rigtigt spændende. Om vi kan gøre det, det må vi se til den tid, men vi har kvaliteten til at gå hele vejen til gruppespillet, mener sportsdirektøren.

Midtjyderne, der torsdag endegyldigt sikrede sig DM-guldet med 0-0 ude mod FC Vestsjælland, skal igennem tre kvalifikationsrunder for at nå frem til det økonomisk lukrative CL-gruppespil.

- Vi skal videre fra første kvalifikationsrunde, og så bliver det spændende med lodtrækningen til anden og tredje runde. Men vi har en chance, for vi har et godt hold og et godt trænerteam, der bygger holdet godt op. Fundamentet er der, siger Steinlein.

FCM går efter at styrke sig i transfervinduet, og udsigten til Champions League kan måske lette det arbejde.

- Min opgave er sammen med teamet at forstærke holdet, og det er nemmere, når man er mester, fordi der er flere, der er tiltrukket af at spille Champions League. Så på den måde er arbejdet nemmere, men vi skal også hente spillere fra en højere hylde.

- I første omgang gælder det om at gå på sommerferie og have forstærket truppen med en enkelt eller to nye signinger, og så må vi se, hvad transfervinduet ellers bringer.

- Vi skal være stærkere, når transfervinduet lukker, end når det åbner, så målsætningen er et stærkere hold, fastslår han.

FC Midtjylland risikerer også, at udenlandske klubber begynder at flå i nogle af de midtjyske spillere. Den 20-årige profil Pione Sisto er blevet nævnt i forbindelse med europæiske storklubber.

- Lige nu er der ikke noget konkret. Der er en masse forespørgsler og en masse i medierne, men der er ikke noget konkret.

- Transfervinduet lukker først 30. august, og der er man færdig med alt playoff til Champions League, så hvornår spillerne ryger og ikke ryger, er et stort puslespil, siger Claus Steinlein.

/ritzau/