FCM vinder dramatisk lokalopgør mod Viborg

08/11/2013

Superligaens tophold fik sin anden sejr på stribe, da FC Midtjylland fredag aften slog Viborg 3-2 på udebane i "slaget om Midtjylland", selv om gæsterne fik Petter Andersson udvist 10 minutter før tid.

Desuden måtte FC Midtjylland trække sin topscorer Morten "Duncan" Rasmussen fra startopstillingen, da han fik et riv i lysken under opvarmningen.

Men det lykkedes alligevel holdkammeraterne at komme på scoringstavlen. Først ved Marco Larsen og siden to gange ved Jeppe Curth, der bragte FCM på sejrskurs, efter at Viborgs Aleksandar Stankov havde udlignet 1-0-føringen midt i anden halvleg.

Kevin Mensah nåede at reducere i slutminutterne for Viborg.

FCM vandt kampen på trods af, at holdets svenske midtbaneslider Petter Andersson blev udvist med 10 minutter igen for en hævnagt ved stillingen 2-1.

Det røde kort krydrede et klassisk lokalopgør, hvor der blev givet og taget i nærkampene mens begge hold havde et pænt fremmøde af fans, der sang og smed med romerlys. Det sidste stoppede kampen i små fem minutter i anden halvleg.

Den ufrivillige pause betød hele syv minutters tillægstid, hvor hjemmeholdet Viborg flere gange var tæt på at udligne FC Midtjyllands føring. Men superligaduksene holdt kampen ud og udbygger dermed sin føring til seks point ned til AaB på andenpladsen.

Viborg kan derimod risikere at ryge flere pladser ned i tabellen fra sin femteplads, når resten af 15. spillerunde afvikles i weekenden.