FCM vinder kvindernes håndboldpokal i dramatisk finale

27/12/2015

For tredje gang på fire år kan håndboldkvinderne i FC Midtjylland kalde sig danske pokalvindere.

FCM genvandt søndag eftermiddag pokalturneringen, der også kaldes Santander Cup, med en finalesejr på 28-26 efter forlænget spilletid over Viborg.

Det blev udgangen på en nervepirrende slutkamp, hvor de to hold skiftedes til at have overtaget og altså måtte ud i overtid for at finde en afgørelse.

Viborg førte ellers med tre mål fem minutter før afslutningen på de ordinære 60 minutter, men viborgenserne stivnede, da det gjaldt allermest i Jysk Arena i Silkeborg.

Den spændende afgørelse opvejede til fulde, at finalen spillemæssigt ikke blev det store sus blot en uge efter afslutningen på VM i Danmark.

FCM stillede op som forholdsvis klare favoritter, og i kampens første fjerdedel så Helle Thomsens tropper da også ud til at have styr på sagerne.

Men så vågnede Viborgs landsholdsmålvogter Rikke Poulsen op, og det kostede midtjyderne en scoringspause på mere end syv minutter, som Viborg brugte til at lave seks mål på stribe til en 10-6-føring.

I en noget ujævn halvleg fik FCM reduceret til 9-10, men måtte alligevel gå til pause nede med tre mål - 10-13.

Midtjyderne fik samlet sig inden anden halvleg, og i takt med at Viborgs veteran Rikke Skov ikke havde samme power i skudarmen som før pausen, kunne FCM-spillerne hurtigt æde viborgensernes forspring.

Men på ny formåede viborgenserne at komme tilbage i kampen, da den så ud til at tippe mod Midtjylland.

Rikke Poulsens redningsprocent steg og steg, som kampen skred frem, og i den anden ende sørgede hendes holdkammerater for en ny tremålsføring 23-20.

FCM-træner Helle Thomsen beordrede sit forsvar frem i en 5-1-opstilling i slutfasen i et forsøg på at vende slaget, og Viborg-spillerne kunne pludselig ikke længere finde løsningerne i angrebet.

Det reddede midtjyderne, der dermed fortsat sidder solidt på den danske håndboldtrone som forsvarende danmarksmestre og pokalvindere.