FCM's håndboldkvinder taber afgørende hjemmekamp i CL

21/02/2016

FC Midtjyllands håndboldkvinder havde kniven for struben før søndagens kamp mod CSM Bucaresti i Champions League.

Midtjyderne skulle som udgangspunkt vinde hjemmekampen i IBF Arena i Ikast med mindst tre mål for at bevare chancen for at komme til kvartfinalen i den store turnering.

Men sådan gik det ikke, og med 23-28 kan FCM ikke længere spille sig videre fra gruppespillet.

Stine Jørgensen blev topscorer for FCM med seks mål. Samme antal scorede gæsternes Isabelle Gulldén og Ana Rodrigues.

Gæsterne satte tingene på plads med en stærk åbning på anden halvleg, hvor CSM Bucaresti gik fra pausestillingen 12-12 til 17-12.

Netop de to hold kæmper om gruppens afgørende fjerdeplads, som kaster de sidste adgangsbilletter af sig, og da CSM Bucaresti vandt de to klubbers møde i Rumænien med 24-22, skulle FCM altså gøre det bedre hjemme i Ikast for at overhale rumænerne i det indbyrdes regnskab.

Men den mission var aldrig tæt på at lykkes.

De danske værter kom godt fra start med en 2-0-føring, og de kunne være kommet foran med tre, hvis ikke træværket havde været i vejen. Men derfra svingede gæsterne taktstokken, indtil FCM igen kom foran ved 10-9.

Første halvleg sluttede 12-12 efter et FCM-mål tre sekunder før tidens udløb.

Derfra var det slut med spændingen.

Bucaresti åbnede anden halvleg med fem på stribe og kom på 17-12, efter FCM ikke scorede i de første knap 12 minutter af halvlegen.

Først da Johanna Ahlm fik et straffekast, lykkedes det at finde nettet.

Håbet om et mirakuløst comeback viste sig dog hurtigt ubegrundet, og med syv minutter tilbage af opgøret tog træner Helle Thomsen sin tredje og sidste time out.

Da førte CSM Bucaresti med fem mål, og FCM skulle således hente otte mål for at bevare kvartfinalehåbet. Med den ballast styrede gæsterne sikkert sejren i land.

Før den sidste i gruppespillet har FCM fem point, mens CSM har ni point på fjerdepladsen, som midtjyderne således ikke længere kan nå.

I den sidste og nu ligegyldige kamp i gruppespillet skal FCM Håndbold på besøg hos de forsvarende mestre, Buducnost i Montenegro.