FCM's mestertræner: Team Esbjerg er klar guldfavorit

Det er bare tre måneder siden, at FC Midtjyllands håndboldkvinder sikrede sig DM-guldet efter finalesejr over Team Esbjerg, men meget er sket siden da.

Når de to hold mødes i sæsonpremieren i Boxer Dameligaen lørdag eftermiddag, har styrkeforholdet forandret sig markant til Esbjergs fordel, mener FCM-træner Helle Thomsen.

- Esbjerg er klar guldfavorit. Hvis de prøver at snakke sig uden om det, så forstår jeg ingenting. De har fået tre landsholdsspillere som forstærkning. Det hele ligger til dem, siger hun.

For to uger siden vandt esbjergenserne Super Cup med en klar 27-19-sejr over FCM, og det kommer til at tage tid, før midtjyderne er oppe i højeste gear, varsler træneren.

- Vi har sagt farvel til to kæmpeprofiler i Line Jørgensen og Nycke Groot, som det er næsten umuligt at erstatte. Vi har fået gode folk ind, men både Louise Burgaard og Veronica Kristiansen har været skadet i hele opstarten.

- Det giver nogle udfordringer, for når de engang kommer tilbage, er vi langt bagud i forhold til de andre hold, når det handler om at få spillet de nye spillere ind på holdet, siger Helle Thomsen.

Veronica Kristiansen, den norske europamester, der er hentet ind som ny skudtrussel, kæmper med en skulderskade og spillede kun i forsvaret i Super Cup-kampen.

Burgaard, som skal afløse Line Jørgensen som højre back, har problemer med en akillessene, og det er usikkert, hvornår de nye profiler er tilbage for fuld styrke.

- De bliver skannet engang imellem, og de er med, så meget som de må. Men de bliver hverken klar i dag eller i morgen. Vi tager det en dag ad gangen, siger Helle Thomsen.

Ud over kampene i den hjemlige liga skal FC Midtjylland også spille seks kampe i Champions League hen over efteråret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip