FCN blev til grin i Rusland

Hulk er en tegneseriefigur, hvis ’magiske kræfter' nøgternt set består i at vokse til mangedobbelt størrelse, blive grøn, rive sin trøje i stykker og gå amok på alt og alle.

Men Hulk er også en brasiliansk angriber, der onsdag aften - i selskab med 10 medsammensvorne - fik danske FC Nordsjælland til at ligne et tegneseriehold. Fedtmules klodsethed, Anders Ands uheld blev og en knivspids af Fætter Gufs uduelighed var samlet på ét og samme hold, da Farum-holdet blev revet midt over af Hulk og hans holdkammerater fra Zenit Skt. Petersborg.

5-0 sejrede de russiske mangemillionærer i en kamp, hvor FCN - som det skete flere gange sidste efterår i Champions League - blev kørt over og ydmyget.

Allerede fra kampens første sekunder lignede det en historisk ydmygelse i den historiske tidligere russiske hovedstad. Zenits hjemmebane, Petrovsky Stadion, ligger på en lille ø i floden Neva, og det var derfor passende, at det ene angreb efter det andet både flød og bølgede ned mod FCN-keeper Martin Hansens mål. Men først efter 26 minutter smed russerne Farum-holdet i vandet, da Roman Shirokov udnyttede rystende usikkert dansk forsvarsspil til en 1-0-føring.

Herefter trådte Kasper Hjulmands mandskab vande frem til 2. halvleg, hvor druknedøden indtraf. Hulk pressede danskerne ned med en fremragende individuel scoring til 2-0, mens Danny, Andrey Arshavin og Roman Shirokov færdiggjorde ydmygelsen.

- I dag mødte vi bare et bedre hold. Vi fik en skidt start på kampen, og 2-0 dræbte os. Pinligt er selvfølgelig et stort ord, men hvis folk har lyst til at bruge det, så er det helt i orden. Det er fair nok, hvis de mener det. Men vi mødte bare et stærkt hold. Jeg har fået at vide, at de havde seks afslutninger i anden halvleg og scorede fire mål. Det er klasse, sagde FCN-anfører Nicolai Stokholm efter kampen til 3 .

Kaptajnen havde rent faktisk muligheden for at pynte lidt på resultatet kort før tid, da Zenits Luis Nieto blev smidt ud for at bruge hånden i feltet. Men Stokholms straffespark prellede af på stolpen, og FC Nordsjælland forblev dermed målløs over to kampe mod de russiske favoritter.

- Det drejer sig om én centimeter, og så ville den være gået ind. Men det er ligegyldigt, sagde lød det fra synderen få minutter efter afbrænderen.

Tilbage efter en helt igennem forfærdelig aften i Skt. Petersborg står ét knastørt faktum FCNs ære fik store ridser i denne CL-kvalifikation med et samlet nederlag på 0-6. Nu venter en svær genrejsningsproces og to kampe om en plads i Europa Leagues gruppespil. Men først er der ’krisekamp' mod FC København i weekenden.

Dagens Gossip