FCN-ejer sælger klubben til engelsk investorgruppe

Skrevet af admin

15/12/2015

Dagens topnyheder

FC Nordsjællands bestyrelsesformand og ejer, Allan K. Pedersen, har solgt sine aktier i fodboldklubben til udenlandske investorer, som overtager ejerskabet.

Allan K. Pedersen oplyser på et pressemøde, at han tirsdag formiddag har solgt 97,41 procent af sine aktier i klubben til de engelske investorer med Tom Vernon i spidsen.

- Englænderne kommer ind og bidrager med deres viden og erfaring. Jeg er pivhamrende stolt af at kunne give det videre til nogen.

- Det er samme filosofi, som når vi sælger spillere, og de måtte til lommerne. Jeg har solgt mit skind dyrt.

- Jeg er 100 procent sikker på, at de vil passe på FC Nordsjælland og udvikle klubben, siger Allan K. Pedersen på et pressemøde i Farum.

Samtidig træder Allan K. Pedersen tilbage som bestyrelsesformand i klubben, men han bliver i bestyrelsen som næstformand.

- Jeg vil fortsætte som næstformand i bestyrelsen. Det er jeg blevet bedt om. Og jeg fortsætter i Divisionsforeningens bestyrelse som næstformand, fastslår den afgående klubejer.

Allan K. Pedersen vurderer, at salget vil være godt for FCN, hvor Tom Vernon overtager rollen som bestyrelsesformand.

- Jeg tror på, at tiden er kommet til at tage det næste skridt i FC Nordsjællands historie - nemlig næste skridt op af stigen, og derfor vil dette være det rigtige for klubben med det nye ejerskab med Tom Vernon i spidsen.

- FCN har altid været mit hjertebarn, og jeg ønsker det bedste for FCN og vores fantastiske engagerede medarbejdere.

- Netop derfor tror jeg også, at Tom kan føre klubben videre i samarbejde med den dygtige organisation, som FCN besidder, siger Allan K. Pedersen.

Mandag oplyste Randers FC, at det britisk-amerikanske konsortium ledet af Tom Vernon trak sig fra et muligt køb af den jyske klub.

Bestyrelsesformand i Randers, Svend Lynge Jørgensen, sagde i forbindelse med det mislykkede salg, at investorerne måske var på vej ind i anden dansk klub.

Og det viste sig at være sandt.

- FC Nordsjælland er en klub med en stærk kultur, som er forankret i et ønske om at udvikle unge talenter.

- Det har klubben og Fodbold Samarbejde Nordsjælland (FSN) gjort ved at opbygge et af de bedste talentakademier i Skandinavien.

- Vi ser købet af FCN som en unik mulighed for at skabe et samarbejde mellem akademierne ud fra en langsigtet strategi, hvor målet er at udvikle nogle af de dygtigste spillere og på den måde styrke FC Nordsjælland, siger Vernon.

/ritzau/