FCN foretager ingen forhastede indkøb

FC Nordsjælland vandt fredag aften 4-1 hjemme over OB, så sølvmedaljerne i Superligaen er så godt som hjemme.

Dermed venter der i efteråret kvalifikation til Champions League, men det får ikke FCN's sportsdirektør Jan Laursen til at fare ud og købe ind.

I foråret har en lang række unge FCN-spillere fået spilletid i Superligaen, og det gør indkøbsprocessen mere balanceret.

- Man kan i hvert fald sige, at vores rekrutteringsmuligheder internt er løftet betragteligt, og derfor giver det også plads til mere is i maven i forhold til ansættelser, siger Laursen.

- Vi kan være lidt mere kræsne, for vi har mange spændende unge spillere på vej frem. Når der kommer europæiske kampe, har vi folk, vi kan tage af. Det giver ro, men det stiller også store krav til de ungdomsspillere, der kommer igennem.

2010 og 2011 bød på pokaltitler, 2012 blev kronen på værket med et dansk mesterskab, og i 2013 er FC Nordsjælland uhyre tæt på at have sikret sig sølvmedaljerne i Superligaen.

Farum-klubben har været gennem en stor udvikling, som langt fra stopper her, fortæller Jan Laursen.

- Vi har stadig den opfattelse, at vi skal arbejde benhårdt for at være stærkere end nogle af dem med en længere historik og måske også flere økonomiske kræfter, men vi rykker os hele tiden.

- Forventningerne bliver jo ikke mindre af det her. I forhold til den store udskiftning, der har været især i januar, så er det en kæmpe præstation af spillere og trænere. Det er det, der giver mest optimisme, siger Laursen.

Mens seniorspillerne ser ud til at sikre sig sølvet, fører FC Nordsjællands U/19-mandskab an i kampen om det danske mesterskab i U/19-ligaen, hvilket lover godt for fremtiden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip