FCN klar til skæbneuge

FC Nordsjælland fløj tirsdag til Sankt Petersborg for at tage hul på en uge af de helt store.

I morgen venter Zenit Sankt Petersborg i kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil, og søndag er der så dømt "forbudt for børn" i Farum Park. Her kommer FC København på besøg til en sand bundgyser mellem sidste sæsons guld- og sølvvindere. Over halvdelen af billetterne til det drama, der her efter tre spillerunder af sæsonen 2013/14 begge ligger under nedrykningsstregen, er allerede solgt.

- Jeg er normalt ikke så meget for at male ting op i sort og hvidt, men det er selvfølgelig en kamp, hvor der er mere end tre point på spil. Kampene har en stærk signalværdi. Det element er jeg naturligvis ikke blind for, siger FC Nordsjællands træner, Kasper Hjulmand.

- Hvis kampen mellem os og FCK får en vinder, vil den vinder have lidt ro på, men skulle vi tabe, bryder vores verden ikke sammen af den grund. Der er flere, der har travlt med at udråbe os til at være i krise, men lad mig minde om, at vi i nu 69 superliga-kampe ikke har tabt to gange i træk, og at det er tilfældigheder, der gør, at vi ikke får point i Aarhus og vinder hjemme over Viborg. Etiketter som krise er jeg ikke meget for, siger han.

Men mødet med FCK er først i weekenden. Onsdag skal der skabes mirakler mod russiske Zenit, hvis drømmen om Champions League skal leve videre. FCN tager til Sankt Petersborg med et 0-1-nederlag fra det første møde i bagagen.

- Det vil være en kæmpe, kæmpe præstation, hvis det lykkes os at gå videre. Zenit er et af de helt store hold, og deres offensive spillere er i europæisk topklasse, så ja et ord som mirakel vil ikke være helt ved siden af, siger Kasper Hjulmand.

Alligevel ser han muligheder for et comeback for FCN.

- Vi skal forsvare os kollektivt fejlfrit. Vores målmand skal have en god dag, og så skal vi være anderledes effektive end på Farum Park. Vi så i den første kamp, at vi kan skabe chancer mod dem, men på det her niveau skal vi altså være skarpe, når vi får chancerne, hvis vi skal tro på muligheden for at gå videre. Der er ikke råd til afbrændere.

FC Nordsjælland kan dog svækkes til opgøret. Nøglespilleren og venstrebacken Patrick Mtiliga er småskadet og skal testes tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip