FCN på europæisk togt: ’Vi vil have en stor skalp"

Med sejren over OB er det kun i den yderste matematiske teori, at FC Nordsjælland kan gå glip af sølvet og den medfølgende plads i kvalifikationsturneringen til Champions League. Men der er ingen grund til at gå i krig med det regnestykke. Det kommer alligevel ikke i brug.

Det gør til gengæld FC Nordsjællands erfaring med ’fodboldens himmerige.

De var der i denne sæson, og til sommer banker de på igen.

Som vicemestre træder Kasper Hjulmands hold ind i 3. kvalifikationsrunde, og allerede her venter en endnu ukendt, men uden tvivl frygtindgydende modstander fra et større fodboldland end Danmark.

I efteråret blev holdet slagtet i gruppespillet, men det skal ikke gentage sig.

- Vi er endnu mere fokuserede, dedikerede og ambitiøse nu. Vores næste step er at lave et stort, europæisk resultat mod en god modstander. Det bliver nogle mastodonter, vi kommer op imod, men vi får mere og mere erfaring i klubben og blandt spillerne, siger FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, til sporten.dk.

Efterårets hårde eventyr mod giganterne Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk i Champions League-gruppespillet er nu proppet i rygsækken i selskab med de mange millioner kroner, det udløste. Herfra er det planen, at det skal hjælpe FCN på vej mod målet om en europæisk succesoplevelse.

- Vores Champions League-erfaring fra denne sæson er uvurderlig. FCK fik også slag, inden de fik hul på bylden. Det tager bare tid, men nu har vi fået en masse know-how, bedyrer Jan Laursen, der bakkes op af sin anfører, Nicolai Stokholm.

- Vi kan bruge den erfaring rigtig meget. Den benovelse, der kan være, når man møder store hold, er mindre nu. De hold, vi kan trække i vores første runde, er rigtigt store hold, men måske ikke så store, som dem vi mødte i efteråret. Så vi har fået rutine, og vi har prøvet det før. Lige meget hvem vi møder, vil vi ikke være favoritter, men vi kan bruge det, vi har prøvet, og vi vil være bedre rustet, end vi var i efteråret, siger han.

Klarer FC Nordsjælland sig videre fra 3. kvalifikationsrunde, hvor vicemestrene fra Ukraine og Rusland er mulige modstandere, venter sidste og afgørende kvalifikationsrunde - play off-runden. Først med en samlet sejr her, er døren til Champions League igen slået ind.

Det kræver et skulderskub af de helt store.

Dagens Gossip