FCN-pris er tættere på 100 end 50 millioner kroner

Det har været en indbringende affære for Allan K. Pedersen, at han tirsdag har solgt 97,41 procent af sine aktier i FC Nordsjælland til engelske investorer.

Der har floreret rygter om, at prisen for Randers FC, som investorerne tidligere har forhandlet med, lå omkring 50 millioner kroner. Det tal blev Allan K. Pedersen forholdt.

- Det er langt mere end det, siger han.

Spørgsmål: Er det et trecifret millionbeløb?

- I hvilken valuta?

- Det er hvert fald tættere på, end det du sagde før. De har været til lommerne, siger Allan K. Pedersen.

Han fortæller, at prisen ikke var afgørende for ham, men at han har fået det beløb, som han forlangte fra starten. Årsagen til salget er, at han faldt for de nye ejeres visioner om at bygge videre på det fundament, som allerede er i FC Nordsjælland.

Og selve salgsprocessen er gået hurtigt. Det er kun 14 dage siden, at Allan K. Pedersen blev bekendt med interessen.

- Processen har været ganske kort. Kasper (Hjulmand, red.) tog kontakt til mig for 14 dage siden og sagde, at han havde talt med de her mennesker.

- Jeg havde jo læst, at de var ude efter Randers, så jeg kunne ikke lige se, at tingene passede sammen, når jeg ikke havde min virksomhed til salg.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville sætte nogle timer af til at høre deres historie. Det ville jeg selvfølgelig gerne.

- Derfra gik det hurtigt, og det skulle det også, for jeg ville ikke have ødelagt organisationen, og folk skulle ikke begynde at snakke om ting og sager, siger Allan K. Pedersen.

Derfor satte han en deadline. Alt skulle være faldet på plads 15. december - dagen inden Allan K. Pedersens rejse til New York - ellers ville han beholde klubben.

- Det var enten eller. Jeg satte en deadline til i dag, så hvis det ikke kunne blive der, så ville det ikke blive til noget, siger han om processen, som han kalder meget professionel.

/ritzau/

Dagens Gossip