FCN stopper dårlig stime: Vinder over Brøndby

30/11/2014

Daniel Agger var ikke med på grund af et trælår, hjemmeholdet fra FC Nordsjælland scorede i det sjette minut i begge halvlege, og Aggers faste makker i midterforsvaret Dario Dumic blev udvist kort før pausen.

Brøndbys visit på Farum Park søndag aften var alt andet end en succes, og FCN vandt fortjent superligakampen med 2-0.

For FCN var det den første sejr efter seks ligakampe i træk uden gevinst, og Farum-holdet har nu som Brøndby 24 point på kontoen efter 16 kampe.

Aggers betydning for Brøndby er efterhånden ret markant. I de seneste ni halvlege, hvor landsholdets anfører har spillet for Brøndby, er der ikke scoret på Brøndby.

Så det er ikke noget at sige til, hvis FCN-spillerne gik ind til kampen med en vis optimisme, da det blev bekræftet, at Agger ikke var med.

Og der gik altså kun en håndfuld minutter, før hjemmeholdet kom foran 1-0. FCN's hollandske offensivspiller Joshua John fik plads til at trække ind i banen, og så skød og scorede han til 1-0.

I første halvlegs slutfase skulle Joshua John have øget til 2-0, men han misbrugte en friløber på Brøndby-keeper Lukas Hradecky, som stod en flot kamp med mange gode redninger.

Inde på midten kunne Uffe Bech med rette være lidt utilfreds med holdkammeraten Joshua John, der i situationen ellers havde muligheden for at spille bolden ind til Uffe Bech. Det samme gentog sig i anden halvleg.

Uffe Bech havde selv en stor chance til at score fem minutter før pausen, men også den danske landsholdsspiller misbrugte en god chance.

I stedet for kunne Uffe Bech og holdkammeraterne i samme minut se Dario Dumic blive udvist for Brøndby efter sit andet gule kort i første halvleg.

Det så meget svært ud for Brøndby på det tidspunkt. FCN sad på kampen og skabte chancerne, mens Brøndby-spillerne havde meget svært ved at komme frem til noget farligt.

I Johan Elmanders fravær var det igen de to Celtic-lejesvende Teemu Pukki og Holmbert Aron Fridjonsson, som udgjorde Brøndbys frontduo fra start, og ligesom i den seneste kamp mod Sønderjyske havde de to svært ved at gøre sig synlige.

Den tidligere Brøndbyspiller Kasper Lorentzen bragte FCN foran 2-0 i det sjette minut efter pausen, og så virkede den kamp reelt lukket for Brøndby, for hvem midtbanespilleren Martin Ørnskov desperat forsøgte at styre midterforsvaret.

Kort efter 2-0-scoringen bragede FCN's midtbanegeneral Anders Christiansen et langskud på undersiden af overliggeren, og Brøndby var heldige med ikke at være bagud med tre.

Til gengæld var Brøndbys indskiftede forsvarsspiller Martin Albrechtsen uheldig, da han efterfølgende så sit hovedstød reddet på målstregen efter et frispark.

Men det var FCN, som spillede sig frem til de fleste chancer, og især Uffe Bech og Joshua John havde rigeligt med muligheder. Hradecky forhindrede en afklapsning.

På næste søndag runder Brøndby efterårssæsonen af hjemme mod bundproppen Silkeborg, mens FCN skal en tur til Esbjerg dagen efter.