FCVs målscorer havde nemt spil i Parken

Det var forbavsende nemt at komme til chancer mod FCK, mener oprykkerne fra FC Vestsjælland.

Når FC København spiller på hjemmebane mod et oprykkerhold, så er der ofte øretæver i luften.

Men den stemning nåede aldrig rigtigt at ramme Parken søndag eftermiddag. FC Vestsjælland overlevede det første kvarters pres, og derefter var oprykkerne ganske fint med i kampen. Faktisk var de selv overraskede over, hvor godt de kunne spille op mod det kriseramte FCK-mandskab. Plads var der nok af, og chancerne kom de også frem til.

Det lykkedes kun at score en enkelt gang, og det var endda ikke på en reel chance, men på et drop af Johan Wiland.

- Det var forbavsende nemt at komme til chancer. Det var jeg faktisk overrasket over, sagde Rasmus Festersen, som scorede målet, og var tæt på at score igen i anden halvleg, hvor Wiland til gengæld leverede en stor redning.

Træner Ove Pedersen var lige så overrasket som Rasmus Festersen, over hvor nemt det var at skabe chancer mod et hold som FCK, der normalt har en jernhård og disciplineret defensiv.

- Jeg synes også, det var nemt at komme til chancer. Jeg synes faktisk, at deres forsvar bakkede utroligt meget, sagde FCV-træneren, som i pausen bad sine spillere udnytte, at FCKs forsvar var på hælene.

- Der var rigtig meget plads at spille på foran deres to midtstoppere. Det bedste billede på det var da Rasmus Festersen skyder udefra i anden halvleg, og Wiland mirakuløst redder bolden med benene. Det var et bevis på at de bolde, der var udenfor feltet, kom de ikke ud til.

Ove Pedersen mente endda, at han og FC Vestsjælland kunne have taget sejren mod et lidt svagt FCK-hold.

- Hvis man kigger på antal chancer, så burde vi faktisk have vundet den her kamp, sagde Ove Pedersen.

Den konklusion kunne Ståle Solbakken dog kun smile af. Han havde talt de store chancer til begge hold, og skulle man fordele en sejr på den baggrund, så var den gået til hjemmeholdet.

- Vi har otte-ni store chancer. De havde fire. Han må få en DVD med hjem, så han kan tælle chancerne, sagde Solbakken og nævnte derefter FCKs store muligheder, som blandt andet talte chancer til Rurik Gislason og to gange til Oluf Mellberg efter hjørnespark.

Men Ståle Solbakken ville dog gerne gå så langt til at sige, at hans mandskab tillod FC Vestsjælland at komme frem til chancer. Det var hans og holdets egen skyld, fordi konceptet og disciplinen svigtede i specielt anden halvleg.

- Det handler om disciplin, og i anden halvleg var vi alt for udisciplineret. Vi giver for store frirum, og så bliver der plads i vores bagrum.

FC København er forsat uden sejr i denne sæson, og ligger under nedrykningsstregen i Superligaen sammen med Brøndby. Begge hold har tre point efter seks kampe.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip