FDM: Der er brug for en reform af bilafgifterne

Regeringen opgiver en reform er bilafgifterne før det kommende folketingsvalg, udtalte skatteminister Benny Engelbrecht (S) tidligere på ugen. Men det er vigtigt at lave en reform på området.

Det siger Thomas Møller Thomsen, administrerende direktør i FDM, som er bilejernes organisation.

- Det er skuffende, at man ikke har fået taget sig sammen til at få lavet en samlet omlægning og ændring af vores afgiftssystem.

- Jeg kan dog godt forstå, at det er svært at lave nu så tæt på et folketingsvalg, men der venter så en større og vigtigere opgave efter valget, så vi kan lave den afvikling af registreringsafgiften, som vi kender i dag.

- Vi skal have et afgiftssystem, som i større omfang giver incitamenter til, at vi får mere sikre og miljøvenlige biler på vejene. Det sker kun ved at nedtrappe registreringsafgiften. Det har stået klart i mange år, siger Thomas Møller Thomsen til Ritzau.

Venstre, De Konservative og Enhedslisten har kritiseret regeringen for at opgive en reform på området.

Regeringens ambition var at lave en grøn og provenuneutral reform af bilafgifterne, hvis formål var at få bilkøberne til i højere grad at vælge de mest miljø- og klimavenlige biler.

Afgifterne skulle i højere grad opkræves ud fra bilens tekniske egenskaber såsom støj og forurening end bilens værdi.

- Det er helt uholdbart, at man for eksempel beskatter bilernes sikkerheds- og miljøegenskaber. Derfor er det vigtigt at lave en omlægning, og det er bare med at komme i gang, lyder det fra Thomas Møller Thomsen.

Benny Engelbrecht har til Altinget udtalt, at reformen opgives, fordi han blandt ikke tror på en bred politisk aftale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip