FDM finder 2976 fejl og mangler i 978 slutsedler

Den er stadig gal med bilforhandlernes slutsedler. Det viser FDMs seneste gennemgang af i alt 978 slutsedler fra sommerhalvåret 2013.

I over halvdelen af de gennemgåede slutsedler (53 procent) enten frarådede FDM køb af bilen eller anbefalede, at handlen kun blev gennemført, hvis væsentlige punkter i slutsedlen blev ændret.

I 45 procent af slutsedlerne blev handlen ikke frarådet, men køberen blev opfordret til at få ændret en række punkter, før bilkøbet blev gennemført. Kun i to procent af tilfældene havde FDM ingen bemærkninger til slutsedlen.

- Det er ikke mere end otte måneder siden, vi sidst lavede en større gennemgang af slutsedler, som også afslørede mangler og andre problematiske forhold. Derfor er det naturligvis både ærgerligt og set fra et forbrugersynspunkt ikke godt nok, at branchen ikke har fået taget hånd om de problematiske slutsedler, siger leder af FDMs juridiske rådgivning Per Alkestrup.

FDM tilbyder, at medlemmer i forbindelse med bilkøb kan få gennemgået slutsedlen og dermed sikre, at der ikke opstår ubehagelige overraskelser efterfølgende. Hvis der i slutsedlen er taget forbehold for FDMs godkendelse af handlen, har man som medlem fem dage til at få slutsedlen gennemgået af FDM og gøre indsigelse over for bilforhandleren.

Siden FDM for halvandet år siden begyndte at gennemgå slutsedler systematisk, er især bemærkninger vedrørende købernes reklamationsret faldet betydeligt.

Det første år FDM gennemgik slutsedler var der i over halvdelen af slutsedlerne beskrevet ulovlige vilkår om reklamationsretten. Det tal er i seneste gennemgang faldet til ti procent. Netop reklamationsretten var ellers noget, flere bilforhandlere prøvede at fraskrive sig i slutsedlerne, hvilket er ulovligt.

Som køber har man nemlig altid to års reklamationsret – uanset om man køber en ny eller brugt bil.

Dagens Gossip