FDM giver gode råd: Sådan får du bilen klar til ferien

Skal du ud på den store køretur i sommerferien, ja så er det måske en god idé at sikre dig, at bilen også er klar til turen og ferien.

Især kør-selv-ferie til Sydeuropa eller fjeldene i Norge og Sverige kræver en bil, der er tjekket efter og er klar til strabadserne.

Oveni kommer, at bilen ofte er pakket til det maksimale, og måske har den tilmed fået hægtet en campingvogn efter sig.

Derfor har FDM samlet en række nyttige informationer på nettet om, hvordan man gør bilen klar til sommerens kør-selv-ferie.

- Vi råder altid til, at man inden kør-selv-ferien tjekker bremsevæske, kølesystem, kølevæske, motorolie og –filter samt dæk. Hvis bilen ikke umiddelbart har været til service, eller hvis eftersynet er nært forestående, vil det være en god ide at lade bilen få et grundigt eftersyn inden turen.

- Bestil tid på værkstedet i god tid, da der ofte er travlhed op til feriesæsoner. Hvis eftersynet er foretaget i god tid, har man også selv en chance for at se, om alt virker, som det skal, siger leder af teknisk rådgivning i FDM, Jørgen Jørgensen.

Jørgen Jørgensen anbefaler desuden, at man pakker bilen med omtanke og placerer tunge ting lavt og længst fremme i bilen.

Tagboksen bør kun bruges til lette ting, og hvis man har et stort åbent bagagerum, f.eks. en stationcar, er det en god idé at købe et gitter til at sætte bag ved bagsædet.

Det er i øvrigt en god idé altid at pakke en ekstranøgle til bilen.

Endelig anbefaler FDM, at man inden afrejse undersøger krav til sikkerhedsudstyr for de enkelte lande, idet der er forskellige regler fra land til land.

I et af danskernes foretrukne kør-selv-ferielande, Frankrig, er advarselstrekant og sikkerhedsvest eksempelvis obligatorisk, mens forbindskasse, brandslukker og ekstra sæt pærer anbefales.

Derudover er der ved kørsel i Frankrig pr. 1. juli 2012 krav om, at man har en alkotester i bilen.

Alkotesteren, der kan se om chaufføren har drukket alkohol, kan købes i FDMs netbutik. FDM understreger i den forbindelse, at alkohol og bilkørsel aldrig bør kombineres.

fdm.dk kan man se en samlet oversigt over krav til sikkerhedsudstyr.

Rigtig god ferie.

Dagens Gossip