FE: Vesterlændinge er den primære trussel

Det fremgår af en ny beretning fra FE, der giver et indblik i efterretningstjenestens risikovurderinger og generelle arbejde i 2011 og 2012.

»Den primære trussel mod Vesten fra al-Qaedas engagement i Syrien er vesterlændinge, der får våbentræning, kamperfaring og kontakt til militante netværk for derefter at rejse tilbage til Vesten for at gennemføre angreb,« står der i beretningen.

Tidligere på året blev dansk-algerieren Slimane Hadj Abderrahmane meldt dræbt ved fronten i Syrien.

Siden oplyste politiets efterretningstjeneste (PET), at man har kendskab til, at en række personer med fast ophold i Danmark er rejst til Syrien for at deltage i kampen mod Assad-styret, og at flere har tilsluttet sig eller har haft til hensigt at tilslutte sig den al-Qaeda-relaterede gruppe Nusra-fronten.

Ifølge FE har der i en årrække været en »betydelig terrortrussel mod Danmark og dan­ske interesser«.

»Danmark er fortsat et prioriteret mål for al-Qaedas og tilknyttede militante islamistiske grupper. Særligt siden tegningesagen har der været et stærkt fokus på Danmark fra militante is­lamistiske grupper, og der har været en række konkrete terrorplaner rettet mod Danmark og danske interesser,« skriver efterretningstjenesten.

Dagens Gossip