Feder de? Værd at vide når du nu spiser æbleskiver

Vi elsker de små, runde ’godbidder’, der smager af jul og hygge. Butikkernes frysere bugner af frosne æbleskiver og der er stor chance for, at de sprøde fristelser lander i din mund en del gange i løbet af den næste måneds tid.

Små kaloriebomber
Inden du sætter tænderne i alt for mange æbleskiver, skal du måske tænke en ekstra gang over, hvad de indeholder. De små ’æble’-skiver er nemlig langt fra sunde.

- Der skal selvfølgelig være plads til at nyde lidt i den søde juletid, men som det gælder alle andre julegodter, så kan æbleskiverne hurtigt få dit kalorieregnskab op i de røde tal, hvis du har et ønske om at tabe dig, siger diætist Lisa Bolting.

meget feder æbleskiver – læs mere på SlankeDoktor.dk

5 hurtige om æbleskiven:

• Langt tilbage i tiden var æbleskiver rent faktisk skiver af æbler, der var dyppet i dej og efterfølgende stegt eller bagt. I dag er det dog meget sjældent, at skiverne har set skyggen af æbler.

• 1 æbleskive fra frost indeholder mellem 70-100 kcal og 1 glas gløgg indeholder ca. 200 kcal – så hvis du spiser 3 æbleskiver og drikker 1 glas gløgg, svarer det til et helt aftensmåltid på 500 kcal.

• For at forbrænde 1 æbleskive skal du gå på trapper med moderat intensitet i 20-30 min.

• For hver æbleskive du spiser, kan du spise 2-3 små friske æbler.

• Hvis du bager dine egne æbleskiver, kan du skifte noget af det almindelige mel ud med fuldkornsmel og skifte smør ud med olie. Æbleskiverne vil stadig være kaloriefyldte, men være lidt sundere for dig end de almindelige.

Et sundere alternativ

Skift æbleskiverne ud med æblebåde og kanel, hvis du gerne vil igennem julen, uden at der kommer for meget julesul på sidebenene.

Hent opskrift på æblebåde med kanal på SlankeDoktor.dk

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk/Newsdesk  Aller media

Dagens Gossip