Federer accepterer Djokovic-succes forud for 2016-sæson

Skrevet af admin

02/01/2016

Dagens topnyheder

Egentlig havde Roger Federer en fremragende 2015-sæson. Men det schweiziske tennisikon måtte bare konstatere, at den serbiske verdensetter, Novak Djokovic, var i en klasse for sig.

Federer jagtede sin 18. grand slam-titel, men i finalerne i Wimbledon og US Open viste Djokovic sig for stærk.

- Jeg har været så tæt på og har spillet så godt, men jeg føler ingen frustration over det. Det var Novaks år, og man kan ikke gøre så meget, når han er så dominerende og spiller med en skyhøj selvtillid, siger Roger Federer.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for mig, men jeg har ikke ondt af mig selv. Jeg har vundet så meget gennem karrieren, og hvis jeg fortsætter med at kæmpe, sker det måske igen. Hvis ikke, er det ok, tilføjer han om muligheden for at vinde flere grand slam-trofæer.

Federer sluttede 2015 som nummer tre på verdensranglisten lige efter Andy Murray på andenpladsen, og schweizeren har en god fornemmelse inden den kommende sæson.

- Jeg har spillet virkelig godt i mere end halvandet år, siden jeg kom tilbage fra mine rygproblemer i 2013. Det har været opmuntrende, og jeg føler mig bedre tilpas end for et år siden, siger Federer.

Han pointerer samtidig, at spillere som ham selv, Djokovic og Murray skal være opmærksomme på, at opkomlingene bag dem vil gøre alt for at gennemføre et generationsskifte i toppen.

- Spillere som Kei Nishikori, Milos Raonic og Grigor Dimitrov har ambitioner om at rykke ind blandt de fire-fem bedste, så vi topspillere må hænge i for at beholde vores positioner, lyder det fra schweizeren.

Federer indleder sæsonen i næste uge i Brisbane, hvor han er forsvarende mester. Turneringen fungerer som opvarmning til Australian Open, der begynder 18. januar.

/ritzau/