Federer i debutsejr under Edberg: Det er en drøm

Roger Federer havde ingen problemer med at vinde sin første kamp ved Australian Open. I første runde eliminerede han nummer 133 i verden, James Duckworth, med de klare cifre 6-4, 6-4, 6-2.

For Federer var kampen speciel på den måde, at det var hans første grand slam-kamp under den nye træner, legenden Stefan Edberg.

- Vores forhold er kun to dage gammelt. Det var fantastisk at spille foran ham - en drøm der går i opfyldelse for mig.

- Jeg plejede at se hans kampe og blev inspireret, og det er godt at have ham i mit hjørne, siger Roger Federer til nyhedsbureauet dpa.

I anden runde kan han se frem til endnu en overkommelig opgave i skikkelse af Blaz Kavcic, der rangerer som nummer 99 i verden.

Hvis seedningen ellers holder, kommer Federer til at møde den forsvarende Wimbledon-mester, Andy Murray, i et brag af en kvartfinale.

Briten vandt usvigeligt sikkert over Go Soeda fra Japan med 6-1, 6-1, 6-3. Murray er på vej tilbage efter en rygoperation i september og mærkede intet til skaden, der spolerede den sidste del af 2013-sæsonen.

- Man er altid lidt stresset, når man kommer tilbage efter en skade, men jeg havde det godt i dag.

- Det var bare så varmt. Jeg tog intet for givet, og jeg er glad for at vinde i tre sæt, siger Andy Murray.

Også femteseedede Juan Martin del Potro vandt sin kamp i første runde, mens topseedede Rafael Nadal spiller den sene kamp på dag to mod Bernard Tomic.

/ritzau/

Dagens Gossip