Federer nemt videre i US Open efter sejr over tysker

05/09/2015

Der var ingen slinger i valsen, da den femdobbelte mester i US Open, schweiziske Roger Federer, lørdag aften dansk tid ekspederede tyskeren Philipp Kohlschreiber ud af tennisturneringen US Open i New York.

Verdensranglistens nummer to vandt sikkert i tre sæt 6-3, 6-4, 6-4. Han er nu blandt de sidste 16 i turneringen, og Federer kan spille sig i kvartfinalen ved at besejre vinderen af opgøret mellem den 13.-seedede amerikaner John Isner eller tjekken Jiri Vesely.

Det eneste lille hår i suppen for den stærke schweizer var, at hans serv blev brudt for første gang siden Wimbledon, da den 31-årige tysker brød Federers fjerde serv i andet sæt og hans første serv i tredje sæt.

Går den 34-årige schweizer hele vejen, bliver han den ældste vinder af US Open siden Ken Rosewall sejrede i 1970.

- Jeg vandt de store point i dag, og jer servede godt, da det var nødvendigt, selvom det var op og ned for os begge.

- Han stod langt tilbage og returnerede, så jeg måtte nulstille det hele i mit hoved. Philipp er en stor spiller. Jeg har trænet med ham tonsvis af gange, så jeg vidste, hvor stærk han er, siger Federer ifølge AFP.

Hos kvinderne spillede Petra Kvitova, der er seedet nummer fem i turneringen, sig videre til 1/8-finalen med en nem sejr på 6-2, 6-1 over slovakiske Anna Karolina Schmiedlova.