Federer og Hingis spiller mixeddouble ved OL

Mixeddouble i tennis rammer sjældent overskrifterne, men ved OL i Rio de Janeiro næste år vil disciplinen formentlig alligevel tiltrække sig en del opmærksomhed.

Fredag bekræftede den 17-dobbelte grand slam-vinder Roger Federer, at han stiller op i mixeddouble ved OL sammen med Martina Hingis, der i slutningen af 90'erne og i begyndelsen af det nye årtusinde dominerede i damesingle.

- Ja, jeg vil spille med Martina i mixeddouble. Jeg glæder mig meget, for jeg har ikke spillet med Martina i snart 15 år, siger Federer til sport360.com på et pressemøde i Dubai.

Ikke siden Hopman Cup i Australien i 2001 har de to tidligere verdensettere spillet sammen. Ved den lejlighed vandt de to schweizere turneringen.

Den nu 34-årige Federer så som et ungt talent op til den et år ældre Martina Hingis, der som 16-årig vandt den første af fem grandslam-titler i single i 1997.

- Jeg så op til hende, da jeg var yngre, for hun var det mest utrolige talent. Selv om vi er næsten jævnaldrende, så vandt hun sin første grand slam-titel, mens jeg stadig kæmpede for at kvalificere mig til turneringerne.

Roger Federer vandt OL-guld i herredouble i 2008, men ellers har han ingen prangende doubleresultater.

Martina Hingis derimod har vundet 11 grand slam-titler i damedouble og fire i mixeddouble. Fem af hendes i alt 15 grand slam-titler i double er blevet vundet i 2015.

Hun rundede 2015-sæsonen af ved at vinde WTA-tourens sæsonfinale i damedouble med sin indiske makker Sania Mirza.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip