Federer og Hingis spiller mixeddouble ved OL

Mixeddouble i tennis rammer sjældent overskrifterne, men ved OL i Rio de Janeiro næste år vil disciplinen formentlig alligevel tiltrække sig en del opmærksomhed.

Fredag bekræftede den 17-dobbelte grand slam-vinder Roger Federer, at han stiller op i mixeddouble ved OL sammen med Martina Hingis, der i slutningen af 90'erne og i begyndelsen af det nye årtusinde dominerede i damesingle.

- Ja, jeg vil spille med Martina i mixeddouble. Jeg glæder mig meget, for jeg har ikke spillet med Martina i snart 15 år, siger Federer til sport360.com på et pressemøde i Dubai.

Ikke siden Hopman Cup i Australien i 2001 har de to tidligere verdensettere spillet sammen. Ved den lejlighed vandt de to schweizere turneringen.

Den nu 34-årige Federer så som et ungt talent op til den et år ældre Martina Hingis, der som 16-årig vandt den første af fem grandslam-titler i single i 1997.

- Jeg så op til hende, da jeg var yngre, for hun var det mest utrolige talent. Selv om vi er næsten jævnaldrende, så vandt hun sin første grand slam-titel, mens jeg stadig kæmpede for at kvalificere mig til turneringerne.

Roger Federer vandt OL-guld i herredouble i 2008, men ellers har han ingen prangende doubleresultater.

Martina Hingis derimod har vundet 11 grand slam-titler i damedouble og fire i mixeddouble. Fem af hendes i alt 15 grand slam-titler i double er blevet vundet i 2015.

Hun rundede 2015-sæsonen af ved at vinde WTA-tourens sæsonfinale i damedouble med sin indiske makker Sania Mirza.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip