Federer overlever tre matchbolde og er semifinaleklar

Det schweiziske tennisikon Roger Federer er klar til semifinalen i Wimbledon. På 13-års-dagen for sin første triumf ved Wimbledon vandt han et drama af en kvartfinale over kroaten Marin Cilic.

Federer var nede med 0-2 i sæt og havde tre matchbolde imod sig i fjerde sæt, men vandt alligevel kampen med 6-7, 4-6, 6-3, 7-6, 6-3.

Dermed er han klar til semifinalen mod endnu en servekanon canadieren Milos Raonic, der tidligere onsdag slog Novak Djokovic' bøddel i turneringen, Sam Querrey fra USA, ud.

Både Federer og Cilic havde nemt ved at holde serv i første sæt, som derfor måtte afgøres efter tiebreak. Her kom Cilic foran 5-0, og han udnyttede siden sin tredje sætbold.

Det gav ham et overtag i kampen. Kort inde i andet sæt tegnede han sig for kampens første servegennembrud, der sendte ham foran 2-1.

Derpå skulle kroaten blot koncentrere sig om at holde serv, og det lykkedes, så han også vandt andet sæt.

I tredje sæt holdt spillerne problemfrit serv til 3-3, inden Cilic på blændende vis spillede sig frem til tre breakbolde ved 0-40. Men Federer afværgede dem alle, vandt partiet og holdt sig derved inde i kampen.

Han brugte det endda som afsæt til at bryde for første gang i kampen i det efterfølgende parti, da Cilic nede med en breakbold lavede en dobbeltfejl. Kort efter servede Federer sættet hjem til 6-3.

Begge spillere havde åbninger til at bryde i starten af fjerde sæt uden at udnytte dem. Foran 5-4 spillede Cilic sig til en matchbold i Federers serv, men schweizeren overlevede og kom på 5-5.

Ved stillingen 5-6 reddede Federer endnu en matchbold på et servees, og så måtte endnu et sæt afgøres i tiebreak.

Her overlevede Federer for tredje gang en matchbold, inden han vandt tiebreaken 11-9 og tvang kampen ud i afgørende sæt.

Her brød Federer afgørende til 5-3, inden han på sikker vis servede det store comeback i hus til 6-3.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip