Federer overlever tre matchbolde og er semifinaleklar

Det schweiziske tennisikon Roger Federer er klar til semifinalen i Wimbledon. På 13-års-dagen for sin første triumf ved Wimbledon vandt han et drama af en kvartfinale over kroaten Marin Cilic.

Federer var nede med 0-2 i sæt og havde tre matchbolde imod sig i fjerde sæt, men vandt alligevel kampen med 6-7, 4-6, 6-3, 7-6, 6-3.

Dermed er han klar til semifinalen mod endnu en servekanon canadieren Milos Raonic, der tidligere onsdag slog Novak Djokovic' bøddel i turneringen, Sam Querrey fra USA, ud.

Både Federer og Cilic havde nemt ved at holde serv i første sæt, som derfor måtte afgøres efter tiebreak. Her kom Cilic foran 5-0, og han udnyttede siden sin tredje sætbold.

Det gav ham et overtag i kampen. Kort inde i andet sæt tegnede han sig for kampens første servegennembrud, der sendte ham foran 2-1.

Derpå skulle kroaten blot koncentrere sig om at holde serv, og det lykkedes, så han også vandt andet sæt.

I tredje sæt holdt spillerne problemfrit serv til 3-3, inden Cilic på blændende vis spillede sig frem til tre breakbolde ved 0-40. Men Federer afværgede dem alle, vandt partiet og holdt sig derved inde i kampen.

Han brugte det endda som afsæt til at bryde for første gang i kampen i det efterfølgende parti, da Cilic nede med en breakbold lavede en dobbeltfejl. Kort efter servede Federer sættet hjem til 6-3.

Begge spillere havde åbninger til at bryde i starten af fjerde sæt uden at udnytte dem. Foran 5-4 spillede Cilic sig til en matchbold i Federers serv, men schweizeren overlevede og kom på 5-5.

Ved stillingen 5-6 reddede Federer endnu en matchbold på et servees, og så måtte endnu et sæt afgøres i tiebreak.

Her overlevede Federer for tredje gang en matchbold, inden han vandt tiebreaken 11-9 og tvang kampen ud i afgørende sæt.

Her brød Federer afgørende til 5-3, inden han på sikker vis servede det store comeback i hus til 6-3.

/ritzau/

Dagens Gossip