Federer spiller som i gamle dage og banker Djokovic

Efter et svært 2013 er Roger Federer ved at genfinde styrken fra sine yngre år.

Fredag spillede schweizeren sig i finalen i Dubai Tennis Championships med en sejr i tre sæt over Novak Djokovic, verdens nummer to. I 2013 havde Federer ikke mange sejre over topspillerne, men det er ser ud til at vende i år.

For at Roger Federer kunne spille sig i lørdagens finale mod tjekken Tomas Berdych, skulle han vinde med 3-6, 6-3 og 6-2 over en Djokovic, som altså begyndte godt, men ikke kunne holde stand mod veteranen. Serberen begyndte at lave for mange fejl.

I tredje sæt brød Federer straks Djokovic' serv efter en serbisk dobbeltfejl, og så haltede verdens nummer to efter hele sættet.

Federer fører nu med 17-15 i de to spilleres indbyrdes kampe, men det siger lidt om den seneste tids styrkeforhold, at Djokovic havde vundet deres seneste tre opgør.

Roger Federer var en yderst populær mand i Dubai, hvor 5000 tilskuere konstant jublede over schweizerens point. Han har også tidligere vundet turneringen seks gange.

I lørdagens finale er Roger Federer imidlertid også oppe mod en brandvarm modstander. Tomas Berdych vandt over tyskeren Phillip Kohlschreiber med 7-5 og 7-5.

Berdych vandt for nylig turneringen i Rotterdam og har vundet sine seneste 11 tenniskampe. Han var også i finalen i Dubai sidste år, hvor han dog tabte til Novak Djokovic.

/ritzau/

Dagens Gossip