Federer spiller som i gamle dage og banker Djokovic

Efter et svært 2013 er Roger Federer ved at genfinde styrken fra sine yngre år.

Fredag spillede schweizeren sig i finalen i Dubai Tennis Championships med en sejr i tre sæt over Novak Djokovic, verdens nummer to. I 2013 havde Federer ikke mange sejre over topspillerne, men det er ser ud til at vende i år.

For at Roger Federer kunne spille sig i lørdagens finale mod tjekken Tomas Berdych, skulle han vinde med 3-6, 6-3 og 6-2 over en Djokovic, som altså begyndte godt, men ikke kunne holde stand mod veteranen. Serberen begyndte at lave for mange fejl.

I tredje sæt brød Federer straks Djokovic' serv efter en serbisk dobbeltfejl, og så haltede verdens nummer to efter hele sættet.

Federer fører nu med 17-15 i de to spilleres indbyrdes kampe, men det siger lidt om den seneste tids styrkeforhold, at Djokovic havde vundet deres seneste tre opgør.

Roger Federer var en yderst populær mand i Dubai, hvor 5000 tilskuere konstant jublede over schweizerens point. Han har også tidligere vundet turneringen seks gange.

I lørdagens finale er Roger Federer imidlertid også oppe mod en brandvarm modstander. Tomas Berdych vandt over tyskeren Phillip Kohlschreiber med 7-5 og 7-5.

Berdych vandt for nylig turneringen i Rotterdam og har vundet sine seneste 11 tenniskampe. Han var også i finalen i Dubai sidste år, hvor han dog tabte til Novak Djokovic.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip