Fedladent bandemedlem anholdt for drabsforsøg mod fængselsbetjent

Mandag anholdte Københavns Politi en 22-årig pakistansk statsborger for forsøg på manddrab begået mod en fængselsbetjent fra Københavns Fængsler den 18. juni 2015.

I sidste uge var Københavns Politi ude med en efterlysning af en mulig gerningsmand, i håbet om at vidner kunne lede dem på sporet af ham.

Han blev beskrevet som en fedladen mand med markante og store udstikkende ører sort slikhår og mellem 150-160 cm. Meget små fødder/sko.

Over for Dagens.dk oplyser politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen, Københavns Politi, at det netop er denne person, som de nu har anholdt.

Manden har fast bopæl i Danmark og er kendt som medlem af banden Loyal to familia (LTF).

Han er nu sigtet for - sammen med andre –at have overfaldet en fængselsbetjent med hensigt om at dræbe.

Ved overfaldet, der fandt sted, da fængselsbetjenten netop havde fået fri fra arbejde, blev der benyttet slagvåben og kniv. Overfaldet var af så grov karakter, at fængselsbetjenten var i livsfare.

Det er blandt andet oplysninger fra bandemiljøet og henvendelser fra borgere på baggrund af en efterlysning, der blev udsendt den 27. juni 2016, der har ført til anholdelsen.

Læs også: Københavns Politi efterlyser vidner i forbindelse med to drabsforsøg mod fængselsbetjente

”Sagen betragtes som en særdeles grov sag. Den indeholder en lang række skærpende omstændigheder, idet drabsforsøgene er begået af flere gerningsmænd i forening, mod personer beskyttet af Straffelovens § 119, dvs. offentligt ansatte, og det er tillige politiets vurdering at der er gået en grundig planlægning forud for episoden. Vi er derfor meget tilfredse med de fremskridt, der foreløbig er gjort i efterforskningen, blandt andet med offentlighedens hjælp. Vi hviler dog ikke på laurbærrene. Vi arbejder nu hen mod yderligere anholdelser i sagen. Den slags angreb mod kriminalforsorgens ansatte er helt uacceptable i et velfungerende retssamfund,” siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen, Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt i Vestre Fængsel, hvor han var indsat til afsoning i en anden sag. Han vil blive fremstillet i Dommervagten senere i dag med begæring om varetægtsfængsling. Der vil bliver begæret lukkede døre ved fremstillingen.

Den 22. marts 2016 blev endnu en fængselsbetjent overfaldet, da han fik fri fra arbejde. Denne sag er fortsat under efterforskning.

Til Dagens.dk fortæller Bjarke Dalsgaard Madsen, at man stadig arbejder på at kunne kæde de to overfald sammen.

Borgere bedes kontakte Københavns Politi på tlf. 114, hvis de har oplysninger i sagerne.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip