Fejl i el-system startede storbrand hos Dorch & Danola i Odense

Det var en fejl i el-installationerne, der mandag aften var årsag til storbranden hos Dorch & Danola A/S på Peder Skrams Vej i Odense SØ.

500 kvadratmeter lagerbygning udbrændte.

Direktør og ejer Torben Madsen siger om brandårsagen:

- Der har gået rygter om, at det var linolie fra vores træolie produktion af fynske olier, som havde selvantændt og måske var årsagen til branden, men det er nu blevet afkræftet af politiets undersøgelser, siger han.

Politiet har fastslået, at det var en fejl i el-installationen, der startede branden.

Branden opstod i midten af lageret, hvor der hang et el-sikringsskab, og her har politiets teknikere fundet en fejl i el-systemet. Da der ikke er fundet andre ting, der kan have forårsaget branden, har politiets teknikere afsluttet undersøgelsen. Brandtomten er frigivet til Dorch og Danola og nu kan genopbygningsarbejdet begynde.

- Butikken holder åbent som vanligt og vores kunder kan forvente samme gode service som de plejer at få, siger Torben Madsen.

Nu skal grunden ryddes og der skal opføres en ny hal til værktøj, maskiner og træolier.

Den voldsomme brand ødelagde lagerbygninger på cirka 500 kvadratmeter, og den udsendte en stor røgsky. Den sorte røg kunne ses langt omkring, og beboerne i Odense SØ skulle holde sig indendørs, indtil brandvæsnet konstaterede, at røgen ikke var giftig.

Dagens Gossip