Fejlagtige forsider om fælder Her & Nu-chefredaktør

Erling Tind Larsen er færdig på posten som chefredaktør for ugebladet Her & Nu.

Det skriver Mediawatch ud fra en pressemeddelelse fra udgiveren Egmont Publishing.

Ifølge udgiveren kommer afskeden, efter "grundige diskussioner af bladets fremtidige linje, efter at Her & Nu i den seneste tid har måttet trække to forsidehistorier tilbage".

De to forsider drejede sig begge om medlemmer af kongehuset.

Først bragte bladet en forside om prinsesse Marie, der ifølge bladet skulle have fået lavet nye bryster på en klinik i Litauen. Den historie blev dementeret af kongehuset, og Her & Nu trak historien tilbage.

Senest var der tale om en forside om kronprins Frederik, hvor bladet på baggrund af en bog af tv-sexolog Jakob Olrik skrev, at kronprinsen både var utro og sexkunde hos prostituerede. Den historie blev også trukket tilbage.

Erling Tind Larsen forlader ud over chefredaktørposten også stillingen som digital chefredaktør. Begge stillinger overtages ifølge Mediawatch foreløbigt af Marianne Gram.

- Erling Tind Larsen har været en god chefredaktør for Her & Nu. Men oven på de to seneste sager er vi nødt til at flytte grænserne for det Her & Nu, som vi i dag udgiver.

- Vi vil stadigt være et kulørt blad, men som en naturlig konsekvens af, at vi er gået ud over kanten i to sager, skal vi længere væk fra den kant, som bladet har haft, siger Marianne Gram ifølge Mediawatch i pressemeddelelsen.

Erling Tind Larsen medgiver, at bruddet skyldes, at der skal laves en anden type blad.

- Der skal laves et andet blad end det, jeg blev ansat til at lave. Det tror jeg faktisk, at en anden vil være bedre til. Jeg har været glad for at lave Her & Nu og er stolt af den vækst, jeg har været med til at skabe, siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip