Fejlfri nordmænd er klar til EM-semifinalen

15/12/2014

Som det første hold ved håndbold-EM er Norge klar til semifinalen efter en foreløbig fejlfri turnering med fem sejre i lige så mange kampe.

Nordmændene vandt mandag aften med 26-24 over Polen, og dermed er der kun en semifinaleplads yderligere at kæmpe om i mellemrundegruppen, hvor Ungarn, Spanien og Danmark alle gør sig håb om avancement.

Det krævede en markant højnelse af det norske niveau i anden halvleg for at hente den ventede sejr, for i de første 30 minutter havde nordmændene endnu større problemer med polakkerne, end danskerne havde i lørdags.

Men efter en polsk føring på 15-11 ved halvtid slap kræfterne op efter pausen, hvor Norge første gang fik kontakt efter ni minutter ved 18-18.

Det hjalp, at målvogteren Silje Solberg i de sidste 30 minutter begyndte at vise lidt af den klasse, hun har optrådt med tidligere i turneringen.

Fra kampens indledning var Tvis-målmanden ellers ved siden af sig selv og lod i 13 elendige minutter nemme bolde på stribe slippe ind, inden hun blev sendt på bænken af landstræner Thorir Hergeisson.

Men da Solberg fandt sig selv, gjorde holdkammeraterne det samme, og især Nora Mørk imponerede fra højre back i en grad, så Polens landstræner Kim Rasmussen en overgang udstyrede hende med en personlig oppasser.

Uden at spille op til sit bedste fik Norge den ventede sejr og er altså sikker på at slutte blandt Europas fire bedste.

Sejren kan også få betydning for Danmark i det kringlede regnestykke. Hvis Danmark slår Ungarn senere mandag aften, kan danskerne nøjes med uafgjort mod Spanien i den sidste kamp for at gøre nordmændene følgeskab.