Fejlinvesteringer har kostet Tryg næsten 400 millioner

Forsikringskoncernen Tryg har betalt dyrt for de seneste måneders svage aktiemarkeder.

Regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort fredag, viser ganske vist et overskud før skat på 244 millioner kroner, men sammenlignet med samme periode sidste år på 782 millioner kroner er det bestemt ikke prangende.

Årsagen skal hovedsageligt findes på investeringskontoen, der udviser et minus på 383 millioner kroner.

- Resultatet for tredje kvartal var påvirket af udviklingen på de finansielle markeder, hvor verdensaktieindekset faldt med ni procent og gav et tab på aktier, der medvirkede til et negativt investeringsresultat på næsten 400 millioner kroner.

- For Tryg understreger dette vigtigheden af, at vi har en forsigtig investeringspolitik, skriver koncernchef Morten Hübbe i en pressemeddelelse.

Et estimat foretaget af Ritzau Estimates blandt en række aktieanalytikere anslog investeringsunderskuddet til at ende med et minus på 100 millioner kroner, så i den henseende skuffer regnskabet meget.

Derfor forventer Sydbanks aktieanalytiker Jacob Pedersen, at aktiekursen vil tage et dyk i dag. Han siger til Ritzau Finans, at der er udsigt til et minus på mellem tre og fem procent for dagen.

Niveauet for vejr- og storskader var lidt højere end normalt, men til gengæld kan aktionærerne glæde sig over en forbedret udvikling i præmieindtægten hen over kvartalet.

Afløbsgevinster - altså tilbageførslen af penge, som egentlig var sat af til skader - endte på 150 millioner kroner, hvilket er i den høje ende.

Endelig melder Tryg, at gennemførelsen af den tidligere udmeldte effektiviseringsplan sker som forventet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip