Fem-årig pige gruppevoldtaget - og hængt ud i pressen

En fem-årig pige blev i september udsat for gruppevoldtægt i den pakistanske by, Lahore. En hændelse, der fortsat ryster pakistanerne.

Nu møder medierne hård kritik. Den lille piges navn, billede og forældres navne blev nemlig i ugerne efter offentliggjort i stort set samtlige pakistanske medier.

SE OGSÅ: 13-årig pige voldtaget og begravet levende

Det har skabt voldsomme protester blandt pakistanere, og en række underskriftsindsamlinger opfordrer til sanktioner mod medierne.

- Det er en grusom handling at eksponere voldtægtsofferet, som yderligere vil traumatisere hende, skriver organisationen PEMRA.

Tv-journalist Syad Talat Hussain fra SaachTV kritiserer også offentliggørelsen af pigens personlige oplysninger.

- Håndtering af de her følsomme sager kræver en masse forsigtighed om de intime detaljer. De personlige oplysninger om pigen og hendes familie skulle ikke have været udsendt uden udtrykkelig tilladelse af familien, siger han til Women Talk Online.

SE OGSÅ: Straf for gruppevoldtægt: Slå politiets græs

Fire mænd blev efter voldtægten anholdt. Herunder en 46-årig mand, som blev optaget af videokameraer, da han efterlod den hårdt medtagne pige foran et hospital.

Pigen var dagen forinden blevet bortført fra en fattig bydel.

3.200 piger i Pakistan anmelder hvert år voldtægt. Og det har været normal praksis for lokale medier at bringe pigernes navne. Men den pakistanske højesteret i Lahore har nu indført regler, der forbyder medier at identificere mindreårige voldtægtsofre.

Mange voldtægtsofre i Pakistan begår selvmord, fordi det er svært at blive gift, hvis man ikke er jomfru.

Dagens Gossip