Fem anholdt i Bosnien for terrorplaner mod Skandinavien

En svensk mand er blandt fem personer, som fredag er pågrebet i Bosnien for at planlægge et terrorangreb i et skandinavisk land, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

- Vi har anholdt fem personer mistænkt for terrorforbrydelser. En af dem er svensk statsborger, siger talskvinden for bosnisk politi, Kristina Jozic.

Tre af mændene blev anholdt, da var ved at køre ud af Bosnien med en bombe i bagagerummet.

Den fjerde mand blev anholdt i Sarajevo, og ud på aftenen fredag er yderligere en mand anholdt og sigtet for terrorplaner.

- Ifølge de oplysninger, vi har, skulle bomben transporteres til et skandinavisk land for at blive anvendt i en terrorhandling, siger Jozic.

Pågribelserne er sket i et samarbejde mellem bosnisk, hollandsk og svensk politi. Operationen er gået under kodebetegnelsen "Benelux".

Bosnisk politi har efter anholdelserne foretaget ransagninger på to adresser i Sarajevo for at kunne beslaglægge yderligere beviser, skriver avisen Oslobodenje.

Det har foreløbig ikke været muligt at få en kommentar fra PET til sagen.

Politiets Efterretningstjenestes norske pendant, PST, ønsker ikke at kommentere anholdelserne, men oplyser til nyhedsbureauet NTB, at trusselsbilledet i Norge ikke har ændret sig.

Den bosniske avis Dnevni Avaz gengiver navne på de fire første anholdt, som her gengives med initialer. Det er den svenske statsborger OAS (født 1962), som formentlig er af arabisk oprindelse, samt AR (1979), ED (1973) og AS (1975).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip