Fem anholdte: Betjent ramt af brosten ved racisme-protest

Skrevet af admin

18/10/2014

Dagens topnyheder

En demonstration på Amagertorv i København udviklede sig voldeligt sent fredag aften.

I løbet af natten opløste demonstrationen sig, da politiet fik fulgt den til Nørrebro, men inden da var omkring 300 mennesker ifølge politiet samlet til en demonstration mod racisme, og det gik ikke helt fredeligt for sig, oplyste vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

- Vi er til stede på Amagertorv, hvor autonome typer er samlet for at demonstrere. Dem bruger vi tid på, for de har kastet kanonslag, dåser og flasker. Derudover har de begået hærværk med graffiti mod flere butikker, sagde han til Ritzau.

Flere betjente er blevet ramt af kasteskyts. Derudover blev en betjent kørt på skadestuen. Han kom dog kun lettere til skade og blev udskrevet igen i løbet af natten. Han var blevet ramt i hovedet med en brosten.

- Nogle er blevet ramt af kasteskyts, men der er ikke de helt store konfrontationer. Vi fulgte demonstrationen til Nørrebro, hvor den gik i opløsning, siger Henrik Brix tidligt lørdag morgen.

I alt fem personer er blevet anholdt. To af dem er blevet anholdt for vold mod politiet. Henrik Brix kan ikke oplyse, hvad de andre tre er anholdt for, men ifølge vagtchefen er det formentlig også for vold mod betjente.

Demonstrationen begyndte omkring klokken 22 efter at være blevet annonceret på Facebook.

- Det gik meget godt til at starte med. Vi rykkede ud med det samme for at få en dialog i gang. De skal jo have lov til at demonstrere, men det skal foregå under fornuftige forhold. Vi tog kontakt til dem, men der var ingen, som ville tage ansvar, så vi blev der for at se udviklingen. Når de så begynder på graffiti og den slags, er vi nødt til at gribe ind, siger Henrik Brix.

/ritzau/