Fem gode råd: Sådan forlænger du din levetiden på dit mobilbattteri

Vi danskere er rigtig glade for vores smartphones, viser en ny, landsdækkende undersøgelse. Det medfølgende batteri er dog stadig kilde til udbredte frustrationer – så her er 5 praktiske råd til at forlænge levetiden.

En ny analyse, som YouGov har gennemført for Telia, viser, at hele 80 pct. af alle danskere over 18 år ejer en smartphone. Langt størstedelen af disse, 86 procent, ejer enten en iPhone eller en Android-telefon, mens knap 10 pct. har valgt en telefon med Windows styresystem.

På spørgsmålet om, hvor tilfredse vi er med telefonens centrale features, vurderes skærmkvalitet generelt som mest positiv – 4,26 point på en 5-skala – mens kamerafunktion og lydkvalitet scorer henholdsvis 3,95 og 3,90 point.

Tilfredshedsundersøgelsens smertensbarn er batterilevetiden, som opnår 2,99 point. Det er især de yngre mobilbrugere, der er utilfredse – og i øvrigt flere mænd end kvinder.

Device & Technical Manager Tobias Grau hos Telia Mobility giver her fem gode tips til, hvordan du optimerer batterilevetiden på din smartphone:

1. Wi-Fi og Bluetooth

Selvom producenterne gør rigtig meget for at forlænge batterilevetiden, er det stadig et punkt, hvor man stadig selv kan gøre en del for at minimere strømforbruget. Eksempelvis kan du, hvis din mobil kun er på Wi-Fi derhjemme, med fordel slå det fra, når du er ude af huset. En mobiltelefon er indstillet til altid at søge efter tilgængelige netværk, og det bruger unødvendigt batteri. Det samme gælder i øvrigt Bluetooth-funktionen.

2. Sollys

Noget så simpelt som at holde mobiltelefonen væk fra direkte sollys og undgå at efterlade den i en varm bil, kan også have en positiv effekt på din batteritid.

3. E-mail

Hvis du ikke har behov for at få dine e-mails på din mobiltelefon, så snart de tikker ind på mailkontoen, kan du ændre dine indstillinger og tilpasse dem til dine behov. Det gør, at telefonen ikke bruger batteri på konstant at søge efter e-mails.

4. Lysstyrke

Skærmens lysstyrke kan justeres på de fleste smartphones, og det kan hjælpe med at presse de sidste procenter ud af batteriet, hvis du skruer ned for niveauet.

5. Opdateringer

Der kommer desuden jævnligt opdateringer til de fleste smartphone styresystemer – og det kan ofte betale sig at opdatere til den nyeste version, da den kan indeholde batterisparende features.

Dagens Gossip