Fem køkkentrends i 2016: Sådan vil 
vi have vores køkken

1. Køkkenet som leverum bliver endnu mere udbredt

Idéen om, at dit køkken skal være et sted, du har du lyst til at opholde dig hver eneste dag, er ikke ny. Men udviklingen i 2016 er ikke desto mindre, at vi går endnu længere i denne retning. Det er her vi laver mad, snakker sammen, holder fester og ikke mindst, hvor børnene kan lave lektier eller hjælpe til med maden.

Mere arbejdsplads og renere linjer er med til at åbne køkkenet op til de andre rum. Koncepter som køkkenalrum er for længst gået i glemmebogen – nu kan køkkenet åbne op for hvilket som helst rum i hjemmet.

2. Sig farvel til sorte eller skinnende køkkener

Selvom at der stadig vil være en tid og et sted for de sorte køkkenelementer eller de i højglans, er det ikke her udviklingen er på vej hen hvis man spørger de etablerede køkkenfirmaer. Naturmaterialer som træ og matte overflader er på vej tilbage. Naturlige trænuancer og mere firkantede former er på vej tilbage til køkkenindretningen.

3. Kontraster mellem deN neutrale og den markante farve

En anden udvikling, der særligt har sat sit præg uden for Danmark, er brugen af kontraster i køkkenindretningen. Hvor den sort/hvide kontrast allerede har haft sin storhedstid, er vi begyndt at se kontrasten mellem eksempelvis retro-pasteller eller stærke trænuancer på køkkenelementerne og så de klassiske køkkenfarver som hvid og grå i kontrast.

Til dig, der ønsker at stikke ud, er denne køkkentrend et velkomment pust i køkkendesign-udviklingen, der ellers ikke har meget slinger i valsen. Samtidig er udviklingen også henimod, at pastellerne eller de atypiske køkkenfarver findes i mere afdæmpede varianter og går i fin kontrast med eksempelvis en bordplade i natursten.

4. Traditionelle køkkener bliver stadig mindre udbredte – men ikke mindre relevante

Når man taler om traditionelle køkkener er det vigtigt at skelne mellem retro- og landlig stil – også kaldet farmhouse-stilen. Hvor retrokøkkener som udgangspunkt er en niche, er landlige køkkener eller herskabskøkkener derimod en genre, der hele tiden bliver fornyet. De landlige køkkener oplever ikke samme popularitet som de minimalistiske. Det landlige køkkens tilhængere er dog en trofast flok – så snart du har haft et klassisk køkken, er du som oftest forelsket i stilen resten af livet.

Trenden i landlige køkkener i 2016 er rendyrkelsen af de klassiske egenskaber. Ubehandlet træ, mørke nuancer, rustikke overflader og detaljer i jern og messing har gjort deres indtog. Som I så mange andre designformer har den dalende popularitet også betydet en rendyrkelse af genrens stærkeste egenskaber.

5. Bedre opbevaring

En af de ting, som køkkenejere verden over efterlyser, er bedre plads i skuffer og skabe. Det er ikke nødvendigvis fordi, der er flere ting at opbevare – men i stedet at alle overflader og facader skal være rene for forstyrrende elementer.

Derfor ser vi også stadig en udvikling i retning af, at særligt hjørneskabe og højskabe bliver optimeret til plads og opbevaring. Samtidig bliver lågerne også selv mere inddraget i opbevaringen. Forvent derfor, at der kommer mange spændene nye tiltag i køkkenskuffer og køkkenskabe i 2016.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip