Fem kopper kaffe om dagen kan koste dig livet

Hvis du drikker mere end fem kopper kaffe om dagen og endnu ikke er fyldt 55 år, kan det fordoble din risiko for at dø tidligt.

Det skriver klogkost.dk i dag.

Undersøgelsen bag de foruroligende tal er netop blevet offentliggjort i det medicinske tidsskrift Mayo Clinic Proceedings. Forskerne bag studiet har undersøgt dødsårsagen hos en stor gruppe testpersoner, der gennem næsten 20 år har svaret på spørgsmål om deres livsstil og kost.

Gennem de afdøde deltageres dødsattester, er forskerne kommet frem til det bekymrende resultat, men det er ikke nødvendigvis kun kaffen, der er skyld i de tidlige dødsfald. Undersøgelsen peger nemlig også på, at et højt forbrug af kaffe ofte hænger sammen med andre livsstilsvalg, der kan have betydning for sundheden. De personer, der drak mest kaffe, var nemlig også dem, der oftest var rygere og dyrkede mindst motion.

Forskerne undersøgte i alt 43.727 deltagere, hvoraf 33.900 var mænd og 9.827 kvinder. I løbet af perioden var der 2.512 dødsfald (mænd: 87,5 procent, kvinder: 12,5 procent). 32 procent af disse var forårsaget af hjerte-kar-sygdom.

Resultaterne viste at yngre mænd havde en tendens til højere dødelighed selv ved at drikke mindre end fire daglige kopper, men det blev først tydeligt ved omkring 28 kopper om ugen, hvor der var en 56 procent stigning i dødeligheden.

Et stort kaffeforbrug synes dog at ramme yngre kvinder endnu hårdere. Hvis kvinderne i forsøget drak mere end 28 kopper kaffe om ugen, havde de en mere end dobbelt så høj risiko for at dø tidligt end kvinder, der ikke drikker kaffe.

Kaffe er en kompleks blanding af kemikalier bestående af tusinder af komponenter. Nyere forskning har vist, at kaffe er en af de vigtigste kilder til antioxidanter i kosten og har gavnlige virkninger på inflammation og hukommelse., skriver klogkost.dk

Sidste år viste en dansk undersøgelse fra Videnscenter for Forebyggelse for eksempel at tre-fire kopper kaffe dagligt reducerede risikoen for blandt andet flere kræftsygdomme, diabetes 2, hjerneblødning og Alzheimers.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip