Fem mænd får lange fængselsstraffe for køb af narko

Fem mænd er i Retten i Næstved blevet idømt seks, syv, otte, ni og 12 års fængsel for omfattende handel med amfetamin.

Sagen handler om, at de fem mænd har købt store mængder amfetamin af en person, som tilbage i oktober 2012 modtog en anbringelsesdom for at have indført i omegnen af 160 kilo amfetamin til Danmark.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fandt dengang ved en ransagning 36 kilo amfetamin. Ved en efterfølgende ransagning hos den anholdte blev der fundet et større regnskab, som blandt andet involverede de fem dømte. Tidligere er flere Bandidosmedlemmer dømt i samme sagskompleks.

- Det har været efterforskernes opgave at finde ud af, hvor amfetaminen er havnet henne, siger anklager Skipper Falsled, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

- Undervejs er der personer, som er blevet dømt for at have købt amfetaminen, og det sidste vi har været i gang med, er den domsforhandling, der blev afsluttet i dag, siger han.

De fem personer er dømt for køb af forskellige mængder narkotika.

37-årige Pedro Felipe Marin har fået seks års fængsel for køb af ikke under 4,56 kilo amfetamin, og 37-årige Tonny Glaston Jensen har fået syv års fængsel for køb af minimum 9,5 kilo.

Paul Bjørn Andersen på 46 år har fået otte års fængsel for at have købt ikke under 10,43 kilo amfetamin, og 29-årige Mikhail Mihajlovich har fået ni års fængsel for køb af minimum 26,48 kilo amfetamin.

Den længste straf tilfalder 28-årige Raja Shah Sawor Razzaq Khan, som skal i fængsel i 12 år for at have købt minimum 21,625 kilo amfetamin og for at have videregivet 14 kilo amfetamin for sælgeren.

Ud over de 12 år blev Khan idømt en betinget udvisning af Danmark.

Sælgeren af de store mængder har en tilknytning til Bandidos, og det er der også to af de dømte købere, der har.

Ingen af de dømte var mødt op i retten for at modtage deres straf.

/ritzau/

Dagens Gossip