Fem mænd i retten for mord på russisk journalist

Alle de fem tiltalte afviser deres skyld i mordet på Anna Politkovskaja, som blev skudt uden for sit hjem i Moskva i 2006. Mandag blev retssagen indledt bag lukkede døre med en foreløbig høring i sagen, og de fem mænd har bedt om at få sagen bragt for en jury. Det vil dommeren i sagen tage stilling til tirsdag.

Én af de tiltalte står anklaget for at have planlagt mordet. Én anden står anklaget for at have udført selve mordet. De øvrige tre tiltalte står anklaget som medskyldige i sagen.

Der foreligger endnu ingen detaljer i sagen om, hvem der angiveligt skulle have bestilt mordet på journalisten, der var en stærk kritiker af styret i Moskva og som blandt andet afdækkede menneskerettighedsovergreb i Tjetjenien og i det russiske militær.

Ifølge Anna Stavitskaya, advokaten, der repræsenterer Anna Politkovskajas familie, er det uklart, om der nogensinde bliver kastet lys over, hvem der beordrede journalisten dræbt, skriver BBC.

»Sagen vil blive løst fuldt ud, når den person, der bestilte det, er fundet, når hans navn er fastslået, når han er tiltalt, og når hans skyld er fastslået ved retten,« siger hun ifølge BBC til Reuters.

»Der er ingen chance for, at det navn kommer på tale i denne retssag,« siger hun.

Dagens Gossip