Fem millioner danske CPR-numre udleveret til Kina ved en fejl

Godt fem millioner danske CPR-numre og helbredsoplysninger blev ved en fejl leveret til kinesisk visummyndighed. Det skriver Datatilsynet i en afgørelse.

Datatilsynet kritiserer, at oplysningerne ikke var krypteret.

Oplysningerne lå på to ukrypterede cd'er, der ved en fejl blev leveret til den kinesiske visumyndighed Chinese Visa Application Centre.

Mere præcist drejer det sig om data om 5.282.616 millioner personer, der var bosat i danske kommuner mellem 2010 og 2012. 

Det var Danmarks Statistik der den 18. februar 2015 orienterede Datatilsynet om, at en anbefalet postforsendelse fra Statens Serum Institut (SSI) til Danmarks Statistik ved en fejl var blevet afleveret til Chinese Visa Application Centre. Brevet, som indeholdt to cd’er med data, var åbent, da Danmarks Statistik modtog det, skriver tv2.dk.

Cd’erne indeholdt oplysninger om personnumre og helbredsoplysninger, men ikke navn og adresse. Cd’erne var ikke krypterede, og det kritiserer Datatilsynet nu.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har ingen kommentarer, da hun er på ferie. Statens Serum Institut henviser til Sundhedsdatastyrelsen. Et nystartet institut, der ikke kan kontaktes i sommerferien.

/ritzau/

Dagens Gossip