Fem russiske roere udelukkes fra OL

ICF, Det Internationale Kanoforbund, har udelukket fem russiske roere fra OL.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters tirsdag.

Udelukkelsen er en direkte følge af den store afsløring af statsstøttet doping i Rusland, som kommer til at koste flere russiske idrætsudøvere deres billet til næste måneds OL i Rio.

- Vi vil gerne signalere meget klart, at hvis du træder udenfor stregerne, når du slet ikke startstregen, siger Simon Toulson, der er generalsekretær i ICF.

ICF skulle vurdere 27 sager mod 25 forskellige roere. Foruden de fem roere, som blev udelukket tirsdag, er 11 roere tidligere blevet udelukket.

- Det er et bittert slag for hele den olympiske bevægelse, og vi er oprigtigt kede af, at vores sport er involveret. Vi har taget konsekvensen med det samme og fjernet atleterne fra konkurrence. ICF vil stå fast på sin nultolerance, siger Simon Toulson videre.

De fem udelukkede roere er Elena Aniushina, Natalia Podolskaia, Alexander Dyachenko, Andrei Kraitor og Alexey Korovashkov.

To af roerne skulle ro med en makker. Her bliver hele båden udelukket og pladsen tildelt en anden nation. Det gælder eksempelvis de regerende olympiske mestre i toerkano, hvor kun Alexander Dyachenko er udelukket. Hans makker får heller ikke lov at være med.

Udelukkelserne betyder, at Østrig, Tyskland, Sverige og Iran hver får en ekstra båd med til OL.

/ritzau/

Dagens Gossip